Nej vet ni vad


Grobianen till min syster har kommit hem. Har saknat henne förvånansvärt mycket.

Nej vet ni vad, för tillfället har jag inte mycket mer att säga. Ska klippa mig snart bara. Sist slutade det illa, hoppas mamma tyglar sina inre hästar och håller sig till mina direktiv. Hej då!

Fools rush in where angels fear to tread

Architecture,art,building,cathedral,digital,art,drawing-caf2b8fd5fbb6740acac5f4adcf5bb52_h_large

A955d128eeee99a4c30cf583ee5378d9_h_large

Garden,gate,nature-d18ce183bdca8dc958766872bcb35343_h_large
Jag är alldeles konstig. Jag känner för att ligga under täcket och lyssna på finmusik och hålla någons hand eller att fara på äventyr och hitta fantastiskt spännande saker. Åh knäppt.


Tommib Help Buss – Squarepusher

Jag for till SPH idag och vi gjorde som vi bestämt. Det var mycket trevligt och jag saknar henni redan. Nu ikväll ska jag, mamma, pappa och Adam titta på Sommaren med Göran och sen ska jag sova för imorgon vankas jobb igen! Ha så fint!

Let them eat cake.

Ett sju dagars långt svettmaraton har precis avslutats. Har motat gris i två timmar idag så mitt huvud liknar något jag vet inte vad. Jobbar på fredag igen men sen får jag långhelg. För övrigt saknar jag SPH till fördärv men hon kan inte ta emot mig ikväll så jag dyker upp hos henne imorgon istället. Vi ska göra miljoner krabilurer och glo på Marie Antionette. Alltså så jag älskar den filmen. Med macarons och allt! Nu ska jag och mö och pö åka till hönsen sen vidare till mys-sjön och grilla. Fina lediga kväll! Hörs imorgon!

Tumblr_l4owrsm7lf1qct6awo1_500_large

20090410205335

Main_large


You make me feel alright, for once in my life


Al Bowlly - Guilty
alltså så himla fet!

Tumblr_lmqrmzbqkc1qeasjoo1_500_large

Anne_lee_patterson_ziegfield3_large

Tumblr_lel889w1wb1qb8ugro1_500_large

Tumblr_lekv8un0al1qzmwhjo1_500_large
weheartit.com
Om man bara lyssnar och kollar på bilderna. Då är man nästan där. Med dem.


Det är galet vad jag aldrig vill att denna sommar ska försvinna. Övergå i något annat. Visserligen jobbar jag väldigt mycket, men dock har jag väldigt trevligt ändå. Om snart ska jag tillbaka till Finland igen. Det är bara så bra, så bra!

På torsdag är jag ledig! Ska bli väldigt fint att få sova på morgon i alla fall. Tills dess antar jag att dagarna kommer att te sig något liknande som hittills, jobba och läsa Harry Potter. Det klarar jag mig på! Ha så fint!

Volkswagen

Tumblr_lnny3gr5la1qbjqhdo1_r1_500_large

Tumblr_lhcfywytgn1qajnsxo1_500_large

Tumblr_lntl2famfj1qmowojo1_500_large
åh babe

weheartit.com

Ett nö(r)dvändigt inlägg 2.0

Helt otroligt att jag har slagit ner min rumpa här. Fast har trots allt bara jobbat två dagar av mina sex (sju förresten). Blev en jobb-onsdag nästa vecka. Men får igen den i alla fall. Annars är allt ganska fint. Längtar ihjäl mig till finland, drömde konstigt i natt så jag har inte kunnat tänka på mycket annat idag, tvättar lika mycket som alltid och ska äta mat och glo på tv med min flock. Inte kloka är dem. Är själv i morgon. Kommer bli dödligt trött. Monika säger att nästa vecka är den jobbigaste. Tur vi blir tre i alla fall! Ha det fint!

Finns det någon som förstår

x hur över horisonten glad jag blev när jag upptäckte youtube repeat? Jag behöver liksom inte bli ledsen över att Nuori ja kaunis tar slut för det gör den inte. Den bara börjar om från början.


anna järvinen

x hur trött jag är idag. Pappa frågade om jag levde i morse. Jag var tveksam. Har försökt läsa och titta på dumburk men tröttheten liksom klibbar sig fast. Och i morgon är det jobb! 6 dagar i rad.
x hur jag fullkomligt försmäktar av panik bara för att ingen APU plats är hittad tills i höst. Eller ja, en vecka in på terminen. Hjälp oss!
x hur utsökt det är med ärtor direkt från landet. Tror jag smäller av.
x hur mycket jag längtar efter att få resa. Till Finland. Till Frankrike. Ffffff. Finland ska jag snart till. Och det gör mig...galen! Av längtan alltså. Och om ett år, då har jag kanske redan varit i Frankrike. Med fina Sophia.
Tumblr_lojgbfqcbm1qe7vz2o1_500_large
 x hur oförskämt gärna jag vill ha fräknar i ansiktet. Men jag har inte en enda. Jag menar, på sommaren kan väl min kropp vara vänlig i alla fall? Men icke.

 Tumblr_lmuferpcr41qgyoeeo1_1280_large
Tumblr_lo67xrnbeg1qh0g6wo1_500_large
bilder; weheartit.com exept the first one
ha så himla fint. Kan tänkas att bloggen går i ide i sex dagar. Jag kommer ägna mig åt gris, mer gris och fina böcker på eftermiddagarna.

Genom hålet i mitt hjärtaKattpuss och min djupblåa klänning. Är ledig i morgon och det känns bra. Det bästa som finns med ledighet är kvällen innan ledigheten. Då känns allt explosivt bra och så. Själva lediga dagen är mest fylld med funderingar och en del ångest över att ledigheten snart är över.

Annars går jag runt och känner mig någorlunda explosiv varje dag. Trots att jag strosar kring i blå grishängselbyxor som verkligen inte är charmerande. Jag lever på vetskapen om att jag ska få åka till Finland igen. Inte nästa år, inte om hundra år. Jag ska få åka i ÅR. I Augusti med mummo och ukki. Åh jag blir helt rusig. Finland. Jag kommer få sitta i bilen och söka med blicken bland träden efter sjöns blänk, husvagnen och till sist den gula stugan. Sitta på bryggan efter frukost och lyssna på små vågor och känna den lätta brisen i håret. Sova på ett rum som luktar lycka. Allt en gång till. Så ofattbart fantastiskt fint.

Syster får ett sextonde år på nacken


pusse på henni

Du står där med din rygg rak och tar 400 slag


fint.
la douleur exquise

Ska åka till SPHs tillhåll och umgås med henne, Johanna och Angelica. Jennifer uteblir tyvärr. Vi ska samtala och titta på en för tillfället okänd film. Fin Lördag! Det händer grejer nu. Hoppas. ÅH vad jag vill säga, men måste hålla mig. Några dagar till. Tre bestämt. Ha det fint nu.

Ingen eld utan rök

Jag är hemma. HP var as bäst. Kan inte säga så mycket annat. Satt och fnissade i smyg med SPH åt dråpliga saker eller grät bakom 3D brillorna om vartannat. Himla fint med bio alltså! Är helt slut efter att ha sprungit runt på Coop och inte gjort något vettigt tillsammans med min kompanjon medans moder handlade. Och så körde jag lilla grusvägsbiten hem utan större missöden. Så nu ska jag sova snart. Inom mig är det explosion. Tänker inte säga, för inget är bestämt. Sov gott!

Som tårar mot din skärm

Har städat mitt rum idag, skurade golvet för ungefär första gången. På himla länge i alla fall. Det blev fint! Böt min stora svarta tigermatta mot en lite mindre vit som ger fint ljus. Ska snart försöka få ordning på mig och mitt yttre för idag blev det impulsivt bestämt att jag, mö, SPH och systra mi ska gå på (vår stora snackis) Harry P. Ball är han, och det måste erkännas att det sticker lite i hjärtat att det är sista filmen. Men jag antar att man måste finna sig i det. Får se vad jag kan göra åt mitt hår. Det är en katastrof. Som mycket annat nu för tiden. Jo, ha en fin eftermiddag och kväll. Det tänkte jag ha! Hejs.

Tumblr_lobbh2onmn1qbzdqqo1_500_large
Hej slutet. Hehe grymt!

I believe, I believe, I believe

Those who don’t believe in magic will never find it
la douleur exquise

Jag sitter och lyssnar alldeles för mycket på nuori ja kaunis låten. Inte hälsosamt. Väntar på att tvättmaskinen ska bli klar och så vidare och så vidare. Allt gick fint på jobbet i min ensamhet, förutom att jag slog mig själv med en gummiklubba rakt på näsan. Jag vet inte hur det gick till! Men ont gjorde det. Annars känner jag för att gå nattliga promenader och sånt. Har långhelg nu så man vet aldrig. På måndag börjar allt igen men hoppas jag lyckats vila tills det. Min blogg är ganska livlös, ungefär som jag. Hoppas på att ni har det bra. Nu är maskinen klar!

Det finns något som bara måste ut

Hej. Är dödstrött efter att ha klivit upp klockan fem. Men allt gick bra, förutom att mammagrisarna var lite tjuriga och en lyckades klämma mig i dörren av misstag när hon var nyfiken på mina skor. Mina höfter.  Men just nu kan jag inte riktigt använda alla mina sinnen. De känns liksom lite avklippta om man kan säga så. Jag går på sparlåga, det blir tidigt ikväll. Som vanligt, ändå. Mamma och Sara städar. Och lyssnar på finsk musik. Jag blir lite sjuk i hjärtat då. Nej. Mycket sjuk. Tanken på att det är minst ett helt år kvar tills jag får åka tillbaka igen smärtar så otroligt. Nu blir jag bara sentimental igen. Varför blir det alltid så?

Jag tänkte lägga upp världens finaste skära solnedgång över sjön men denna apparat är min bittra fiende.


Och så vill jag ha långt hår igen, så himla gärna.

Just nu orkar jag inte
la douleur exquise
Jag klarar mig på det här i dag. Då får ni också göra det. Är själv hela långa dagen imorgon på jobbet. Kommer vara tillräckligt slut.

your smile on the porch


David Garrett - Clair de lune
för mitt tragiska jag

If I say shut your eyes, if I say look away

När jag anlände till Sophia liknade jag mest någon som drunknat. Så våran skogspicknick flyttade in till SPHs soffa och det var lika fint det. Vi tittade på Harry Potter och skrattade och grät lite då och då. HP är fint. Sen när filmen var slut insåg vi att vädret var på topp igen så vi tog med Yoggie och gick ut på äventyr till ett fint gammalt hus som får fantasin att flöda. Jag fick en fin gammal ask och en snäcka av SPH som jag glädjes åt så jag vet inte vad. Nu har jag i alla fall kommit hem, och ska snart göra mig i ordning inför kvällning. Imorgon börjar en ny jobbvecka och i nuläget känns det lite jobbigt. Nu när jag återigen fått smaka på ledighet. Ännu en anledning till att se fram emot nästa extra långa helg. Hoppas alla har det fint!

255071_217227664975050_132687740095710_721810_1254086_n_large

Tumblr_lnp3a79fdi1qe6e2ko1_500_large
Jag älskar Luna.

bilder; weheartit.com

Hur kan du vara så skuret skalad och ändå vara vid liv?

Ska snart åka mot SPH och utbyta meningsfulla meningar och käka nyttiga och mindre nyttiga saker. Om vädret vill, vilket det inte vill just nu, så ska vi ut i markerna på picknick, och sen ska vi kolla på vår stora snackis Harry Potter. Alla dessa spekulationer. Dem är fina.

Igår kväll, ja efter tolv, var jag ute med jyckarna på kvällsbehov. Jag gick där i mörkret i klänning och frös en aning och lyssnade på fladdermössen. Natten är finast.

Imorgon är det ingen rast, ingen ro. Tillbaka till jobbet. Men nästa helg blir långhelg. Fint. Annars vill jag bara säga att jag saknar Finland. Så fruktansvärt mycket. Att bada till klockan två på natten. Och allt annat.

Tumblr_lg9xxasrsx1qax8g2o1_500_large
weheartit
ÅH. Bilen. Picknick. Sophia. Jag måste lugna mig. Hej då!

catEndast Thabet, Hans Majestät Helm och Ruth fastnade på bild. Tiger Bob cat höll väl till någon annanstans. Åh bebes!

Annars hittar jag alltid på finurliga rubriker. Men aldrig när jag behöver en

5304355986_78e4751dba_large
Åh. Lilla fina.
weheartit.com

Idag var en hemsk dag. Bar ut ca 10 döda bebisgrisar idag. Det är så tråkigt så jag vill gråta. Var själv på eftermiddagen och det gick bra. Imorgon är jag själv hela dagen lång. Åh, är nervös. Måste komma ihåg och syra och allt det där. Fäätt svårt. Men på söndag är jag äntligen ledig och får sovmorgon för första gången sen Finland. Just nu funderar jag på att duscha. Jag lukar gris. Underbart!

Things in my explosive head

“Never go on trips with anyone you do not love.” 
- Ernest Hemingway

Tumblr_lm7vgupqk61qckuqro1_1280_large

Tumblr_lnvzenobcg1qb26yko1_500_large

Tumblr_lmhajvcinl1qeox9yo1_500_large

freckles on your knees.

Låg jag vaken om natten och tänkte ingenting, andades,
kände jag dig, dig. Du var runtomkring.

Jag vill gärna stå på gatan här och frysa för att se två fönster på
en gavel lysa. Den som bor där inne är mig mycket kär.
Jag blir sjuk i hjärtat, när det lyser där. Jag vill gå till hörnet,
jag vill långsamt vända, så att jag får se dig skymta fram kanhända.
Att du är så nära... Varför står jag här? Jag blir sjuk
i hjärtat, när det lyser där

Karin Boye Tillägnan

Sitter och tänker på lustiga angelägenheter. Vill dansa, resa,
ligga i gräset och allt sånt där. Vill ha närhet, en egen Rhett Butler
fina ben och fräknar. Så angeläget.

Idag svettades jag sönder på jobbet, bad bebisgrisar om att inte dö,
svettades mer. För varmt just nu, i alla fall för att jobba. Längar tills
söndag, min första lediga dag efter finland. Jag ska ha picknick med
SPH och då fanders ska det vara fint väder!

bilderna ; la douleur exquise, weheartit

Nuori ja kaunis


 Ung och vacker. Den här hörde jag på radion i bastun. Allt var perfekt då.

Jag måste gå ifrån den här lådan nu. Jag blir bara sentimental. Kan bara skriva om Finland. Hej då!

Sånt som Finland är


Helt otroligt. Fina Finland. Jag hade det så bra där borta. Jag saknar allt. Varenda sten och kvist och droppe i sjön. Jag saknar att sova i husvagnen med sara och johanna. Att flytta upp på rummet på övervåningen som lukar gott av vind och minnen. Att vakna på morgonen och stiga upp till frukosten och kolla på finska morgonprogram och äta piroger. Att simma till hällen och bara se in i solen. Att fira midsommar med brasa, flagga och dricka välkomstdrink. Att prata mer finska med folk än man någonsin gjort tidigare. Att gå hemåt runt fyra snåret med den stigande solen i ryggen och att det är midsommardag istället för midsommarafton. Att någon kommer bara för att hämta sin bil men blir kvar i fem timmar. Som sagt, jag saknar allt sånt som Finland är.

En återkommen idioti.

Jag är hemma i landet där jag bor. Men inte i landet som jag hör hemma i. Alltså stört, vad jag saknar Finland. jag tror jag rymmer tillbaka. Jag har varit hemma i mindre än 24 timmar och jag är redan redo att åka tillbaka. Det finns så mycket jag vill skriva, berätta om. Men jag kan inte. Jag ska visa bilder som får mitt hjärta att gå sönder. Finland-bilder. Men i alla fall så kom jag hem igår kväll efter tio och fascinerades av kattungarna (tror en av dem riskerar att bli kvar här hemma. Mamma är kär. Helm heter han, Hans Majestät Helm) Sen gick jag och lade mig för idag började jag jobba. Så nu är jag otroligt trött, men det var fint att träffa grisarna och Maria igen! Idag ska jag packa upp, undvika att gråta när jag öppnar resväskan som luktar vind, husvagn, Finland och allt det där. Sen ska jag försätta mig själv i koma och vakna imorgon igen. Måste se SPH. På söndag, annars går jag under.

Snart kommer bilderna, det är tusen av den. Tusen fina bilden. Alldeles strax!

RSS 2.0