Beauty and danger/epileptiker varnas

_cu6Ry
Sitter här och är allmänt ocool och dricker cider och drömmer typ. I ful tärningst-shirt. Väntar på att mor och far kan basta klart så man får åka iväg och äta mat. Annars överlevde jag ännu en körlektion och imorgon ska jag flytta höns. Dåndimpen.

Hoppas allt är fint och ha en bra valborgmässoafton. Onödigt långt ord.


To make me dare that change


God morgon. I jakten på vardagslyx bäddade jag med nya persikopastellrosa (what ever) sängkläder. Mycket fint och oväsentlig.

Detta är århundradets misslyckande, men ville bara visa hur mitt hår börjar sluta vara kort. Vad konstigt allt blev. Ja, det är längre i alla fall.


Heeej!

Nu ska jag dricka lite mer kaffe med mor och far. Ha det bra!

She loved mysteries so much

Tumblr_m38sdokcdt1rv17o6o1_500_largeTumblr_m38y8n1keo1rpivzmo1_500_large
Tumblr_m38yc8szd01rpivzmo1_500_largeTumblr_m38yuovwli1rpivzmo1_500_large
Jag är bara sådär för glad just nu. Kan inte sitta still utan att veta varför. Bilderna kommer från weheartit.com.

Ett liv utan färger, det är inte du


Finlands bidrag till ESC är alldeles för bra. Det kommer antagligen inte ha en chans i tävlingen, men för mig är det helt överjordiskt vackert. Att den är på finlandsvenska gör allt bara bättre. Känner lite för att gråta och ta båten till stugan i Finland omgående. Bara fly sådär.

I'm a fool for you

God morgon! Börjar gillar söndagar sällsamt mycket. Det är ganska fint att vara själv hemma (om man inte räknar med paddis, men hon sover faktiskt fortfarande). Jag gick upp och tog ut hundarna iklädd bara pyjamas, frös inte ett dugg! Sedan kokade jag kaffe, läste tidningen och lyssnade på P3. Önskar varje morgon kunde vara så.

Idag måste jag plugga lite, det känns som rena undergången. Ska det verkligen vara så? Så ångestförknippat. Det är sådär prick 40 dagar kvar till studenten idag. Måste sprätta lite med benen av glädje.

Kollade bakåt i bloggen, cirka ett år tillbaka. Såg att jag då varit ute med Max i skogen och han fick bada i bäcken. Var det så varmt? Minns den dagen, svettades tills fördärv ju! Var är den värmen i år? Dumt.

lz3avM
Känner mig lite not normal. Giraffig typ. Måste väcka Sara och få grepp om verkligheten. Ska plocka tvätt också, yeah!

Hoppas allt är fint!

Spekulerar alldeles ohämmat

x Det känns som om det är morgon fortfarande, spekulerar i vart min tiduppfattning tog vägen.

x Ska överleva helgen tillsammans med paddan min (syster som förövrigt har keso i hela ansiktet) när alla andra flydde huset upp i bergen med husvagnen. Spekulerar i om vi kommer överleva.

x Kan inte sluta brodera, detta har nu utvecklats till ett likvärdigt beroende som med kaffet och tvätten. Tar upp större delen av mitt vakna liv. Spekulerar i när man ska söka hjälp.

x Min själ blir grön på det här landet. Spekulerar i hur länge jag orkar vakna upp i det, med en lite större tomhet i bröstet för varje morgon. Vill höra ett annat språk om dagarna, äta annan mat, läsa andra skyltar längs vägarna. Ja men visst.

Det är ganska givande att vända ut och in på hjärnan, man kan känna livet då. Snart ska jag hänga tvätt, åh!


Så fantastiskt haha. Älskar hur hon bryter på franska och sättet hon sjunger Everybody loves my baby, but my baby don't love nobody but MI. Haha, sjukt fint. THAT'S PLAIN TO SEE

Hoppas allt är bra!

I put myself on fire

God Fredag! Jag har långhelg och det är sådär super fint. Igår var kul för vi fick prata med engelsmän på samhällskunskapen. Det var AWESOME, jag och SPH diskuterade hur fint det var att man förstod allt de sa. Måste fortsätta träna på dialekten. Grym! Mindre bra var att min vän blev dålig på eftermiddagen och var tvungen att retirera, dock ska jag hem till henne idag tillsammans med karamellerna! SPH ska bjuda på kääk.

I helgen ska det kanske flyttas höns och åka ut med husvagnen om min familj kan bestämma sig någon gång. Det är lite fint med planer man inte riktigt vet hur de landar i slutändan. Ahmenvisst.


Frida Hyvönen - Terribly dark
Så himla bra, man känner igen sig speciellt mycket när det regnar ute. Men nu är det sol, lycka!

Det ryktas om 20 grader till helgen, vet inte vad jag ska tro. Fast äldre sommarbilder sitter aldrig fel.
<p><span style="font-family: courier new,courier;" mce_style="font-family: courier new,courier;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">*FINLAND<br /> <span style="font-size: x-small;" mce_style="font-size: x-small;">NU UNDRAR NI FÖRSTÅS<br /> VEM TJEJEN PÅ BRYGGAN<br /> ÄR, MEN DET VAR BARA<br /> NÅGON OKÄND TURIST ;s<br /> <br /> <span style="color: #000000;" mce_style="color: #000000;"><span style="font-family: webdings;" mce_style="font-family: webdings;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><span style="background-color: #c0c0c0;" mce_style="background-color: #c0c0c0;"><span style="background-color: #ffffff;" mce_style="background-color: #ffffff;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">Y</span></span></span></span></span></span></span></span></span></p>
Åh. Nu ska jag fortsätta mitt liv, duscha, träna på dialekten (YOUFANCYABEERDEAR??) och så vidare.

Hoppas allt är fint!

Vi är vid behov omtyckande av exempelvis handikappade och duvor utan armar & ben

Idag var jag till skolan och det var som skola alltid varit. Nu på eftermiddagen körde jag bil tillsammans med mor till Fellingsbro och hälsade på Helvimummo. Hon är den finaste!

Imorgon måste jag lämna ifrån mig en himla bra tidning som jag lånat i skolan. Ponton heter den och är en slags litterär tidsskrift där ungdomar får skicka in sina egna trexter. En del är så fina så jag förmår mest att bli mållös. Det är mycket närhet, smärta, flykt och flickor i röda skor typ. I korta drag. På baksidan finns roliga ihopklipp från böcker och om man läser varje litet klipp efter det andra så blir det som en enda härlig, konstig berättelse. Det saknar helt och hållet vett men det tilltalar mig något galet. Exempel är (rubriken bl.a);

x Damerna i städerna har tagit leoparderna och hängt i garderoberna.
x Nej! Det där lammet ser inte friskt ut! Rita ett annat åt mig!
x Då hoppade elefanten upp och frågade: "Ska vi dansa? Vad säger ni?"

ponton_2012_1_omslaghttp://www.ponton.nu/wp-content/uploads/2011/11/ponton_2011_3_omslag_-150x192.jpg

Ah men visst. Om någon nu skulle bry sig som jag gör. Jag tycker bara att tidningen är så rolig! Min bror gör pannkakor, woho! Ha det bra.

I'm so in love with april

Tumblr_lxx9nskvn41qfmge8o1_500_large_large

420714_327175670663997_313453648702866_921333_130780967_n_large

Tumblr_lteoj7r3ew1qcri28o1_500_large_large

Tumblr_m1t66mzz8d1qzh7tdo1_500_large

Tumblr_lxjul9iz5p1qi1c55o1_500_large
KLICKA FÖR KÄLLA

i'm dying, i'm dying to see sunlight

Hej fina dag! (ironi) Varför ska detta land alltid överraska mig med antingen ymnigt snöfall eller exotiskt regn om mornarna? När allt jag vill ha är en gnutta sol liksom. Vädergudarna förtjänar lite keppi som man säger i Finland!

Men jag tänker då inte låta mig dras ned av nederbörd. Min familj är hemma () och jag välkomnade dem i går med kaffe och körsbärspaj. Märk väl att jag gjorde den på egen hand utan kroppsliga eller materiella skader på kropp och fastighet. Den blev faktiskt bra.

Receptet fann jag här. Det är mannagryn i vilket jag aldrig provat tidigare, men det var sjukt gott!

Adam gjorde himla trevliga frukostmackor som jag dog lite av att se.

Jag tycker om honom så mycket. Sara har tagit bilden

Funderar på second breakfast, eller om det är för sent för det? Skulle ju egentligen behöva plugga, något jag inte tagit för mig på snart en månad. Får se hur jag löser detta. Ha det bra så länge!

The pieces of my heart in a cardboard box/MEEERDE
x jag mår inte bra av att bo själv för länge,imorgon kommer janssons hem igen. Dying for it.
x har varit frånvarande de senaste dagarna. Både på bloggen och i knoppen som ska föreställa min hjärna. Vaknade i Italien och hade svullna lymfkörtlar i armhålan och infektionen (eller vad det nu är) har härjat fritt denna vecka. Åkte hem från praktiken i onsdags när jag insåg att jag knappt förstod vad jag höll på med och nu har jag missat resten av praktikveckan. Åh!
x Broderiet har varit min bästa vän under denna vecka i ett stort tom hus. Tillsammans med P3, och bullarna i frysen
x Nu ska jag slänga mig i soffan med alldeles för många katter för att inte förgås av ensamhet, och med broderiet förstås. (FÖRRESTEN gjorde klart flaggan idag, i mönstret är flaggan svensk. Men jag struntade en gnutta i det, som det syns på bilden!)

Buona sera! (saknar Italien till fördärv)

Italia del 2.

Dag 3. Vatikanen + Vatikanmuséet + Palantino+ Colosseum

Det var regnigt denna dag så vi åkte till Vatikanen och tydligen, ovanligt nog, så var påven där och välsignade alla på Petersplatsen. På SPHs födelsedag och allt!Efter minst en timmes köande (med kossor som trängde sig och som SPHs mamma frågade om vad deras fucking problem var) så kom vi in på Vatikanmuséet och slapp undan regnet för ett tag.Efteråt tog vi tunnelbanan till Colosseum och plötsligt sken solen.
Palantino var sjukt vackert, fullt med ruiner from romartiden.
Dag 4. Pyramide + Protestantiska kyrkogården + Santa Maria della VittoriaDet här är den protestantiska kyrkogården, där de som inte är katoliker begravs. Det är en av de vackraste platser jag varit på.
Vi var även in i Cappuccinikryptan där man kunde beskåda hundratals skelett från gamla munkar, sjukt bisarrt och fascinerande. Vi var även in i Peterskyrkan men alla bilderna är sjukt dåliga, jag var nog lite för hänförd av dess storlek. Annars bestod resan av pizza-i-parken (vi åt på samma ställe sju gånger under veckan), mycket tunnelbaneåkande och ömma fötter. Precis som det ska vara. Åk till Rom, för guds skull.
Italia del 1.

Dag 1. Arrivals + Fontana di Trevi

SPH på Arlanda.

Arlanda är inte direkt vackert. Mer känslan av det är fint, här når man hela världen.

Och efter en del snurrande på tunnelbanan kom vi äntligen fram till vårt hotell där denna farbror tog emot oss med öppna armar. Vi kallade honom Nils Berlusconi Munkman.


Vi var inte sena med att genast ge oss ut på stan. Här är trottoaren från vårt hotell där man riskerade livet ungefär jämt. Italienarna är bra på att köra. Fort alltså.

Här är fina Sophia med kamera i högsta hugg. Vi dokumenterade allt vi såg.

Vi styrde stegen mot Fontana di Trevi som var fantastiskt. Mäktigt och populärt, vi var knappast ensamma med statyerna.

Trångt, men helt klart värt det.
Och så kom kvällen och vi satt i baren en stund. Bartendern var av världsklass, han kom från Bangladesh och vi kallade honom Lars. Sedan fick vi veta att han hette typ Sahid, men han förblev Lars i våra ögon.

Dag 2. Spanska trappan + Santa Maria del Popolo + Villa Borghese+ Pantheon

SPH kollade upp dagens planer.

Spanska trappan.En dam en bra bit upp.


Piazza del popolo.


Santa Maria del Popolo.

Sjukt vackert!

Villa Borghese. En stor park med lummiga träd i full blom, fontäner, cafeér och otroliga byggnader. Skulle ge vad som helst för en motsvarighet i Sverige.


Sedan gick vi till Pantheon.

Dog några gånger, det var så mäktigt.

Elefantobelisk.

Sedan gick vi till ett ställe där man såg till att kastrera och vaccinera hemlösa katter, mycket bra ställe.


Antar att detta får bli del ett, för nu ska jag hänga tvätt!

Återkomst

Hej fina blogg. Ska bomba med Italien-bilder såhär när man mår pyton och inte kan gå på APU. Alldeles strax, so hang on!

Mina tankar liknar mest ingenting

Har packat klart. (och förgås av inre galenskap och orealistiska halter eufori samtidigt som solen sjuker och väckarklockan står på 04.00)
All hast-bilder på min packningsprocess som var från vettet. Minns knappt vad jag har med mig. Körde mest på tar den, tar den, tar den. Kan ju få bli en kul överraskning när mitt fantastiska arsle befinner sig i Italien helt enkelt. Åh, kan inte sitta still. Skälver i mina blommiga pyjamas byxor. Får inte gå sönder av reslycka. Ikväll ska jag äta mat med min familj och krama om dem, katterna och hundarna ordentligt. Det jobbiga med att åka bort.

Detta är förresten mitt hår.

Det är lite av det här och det där. Blir nog ljusare i kväll! Gah, kan inte skriva något vettigt. Detta blir mitt sista inlägg innan Italien, det som jag snackat om konstant i typ 70 dagar. Och nu är det här, dåndimpen.

HA DET BÄST. det ska jag

Vem ska rädda oss nu?

lDsGCr
Detta är bara en smått larvig resumé av mitt hår som oranget eller blondt. Just nu är det återigen mångkulturellt som mamma kallar det. Kanske hinner slänga in en bild på det med, ska nog dock ha i lite fler slingor innan natten lägger sig kring knutarna. Imorgon ska jag upp tidigt, tidigt. Andas kylig morgonluft, se månen sakta segna ner bakom träden och solen lika sakta ersätta den. Sedan ska jag åka till arlanda med SPH och hennes föräldrar. Kan inte förstå, inte för något i världen. Italien.♡

Det är även över en månad tills jag ska till grisarna igen, kommer nog inte klara det. Dem är fantastiska.

Måste duscha nu, och packa klart! Ha det bästaste bäst!

Min egen mor


Har påskat omkring på ett traktorflak i byn och det är alltid himla trevligt. Mindre trevligt var att min egen mor såg ut som ett pervo och hon kallade sig Roffe som är musiker i bandet PåskerS. Så sjukt ful. Ska iväg till främmat ikväll och ha trevligt, men kommer nog hem tidigt för imorgon ska jag till grisarna!

Tre dagar kvar till Italien!

Hoppas allt är fint

A nest in your chimney

Haha avgudar det där.Frida Hyvönen - Dirty dancing

Om lamm och dårskap

Jag vet inte i vilket universum min hjärna lever i just nu. Får feber varje kväll men som är bort på morgonen, det beror troligtvis på dammet. Och idag åkte jag till körskolan för att köra, men inte hade jag någon bokad lektion. Åh förbannar mig själv just nu. Om en vecka är jag i alla fall i Italien med den finaste fisen och lever. Mitt hopp om överlevnad just nu. Praktiken är mycket fin i alla fall. Igår kalvade en ko ute i hagen ackompanjerad av fågelsång. Mysigare får man leta efter. Och idag trodde en kalv att jag var mamma och buffade mina knäveck. Lammen tar död på mig, så himla underbara. Så jag klagar inte. Enhanced-buzz-5454-1332447635-172_large

380008_2213809073648_1500181339_32018788_397966061_n_large

Tumblr_latbqzrpwh1qzb7gjo1_500_large_large
Lite fint bara. Från weheartit.com.

Ha det finfint!

You do the Dirty now and I do the Dancing

Har varit levande död de senaste dagarna, grisjobbet igår kändes sjukligt slitigt och jag kände mig likvärdig med skiten jag rakade ut på spalten. Idag gjorde jag samma arbete fast två timmar snabbare. Förstår inte vad som hände egentligen.

Imorgon ska jag till en ny fårgård, hoppas det blir minst lika fint som hos den första! Och om en vecka hoppas jag att min väska är färdigpackad. 8 dagar kvar nu. (dåndimpen fnäskfnäsktytterity x12!!!) Äntligen.
Tills dess hoppas jag ha lärt mig säga God kväll på italienska (vilket är det mest fina man kan säga när dagen börjar dra sig tillbaka, enligt mig alltså) samt att jag hinner färga håret. Och finner något sätt att inte börja panikgråta av glädje när planet lyfter. Det är bara det att när jag tänker tanken att Sverige ska pausas från mitt liv i en vecka planteras ett frö i magen och hoppet gror tills jag måste skrika.

Tänkte göra en rolig gif men datorn dödar mig. Så farväl!

RSS 2.0