Den saknad som aldrig sover







I never knew daylight could be so violent


Hoppet är snart ute. Hittade ingen ny ryggsäckskompanjon igår. Dock hittade jag fina, billiga skor och böcker. Som om inte det var nog beställde jag tre till när jag kom hem. Hoppas ett fint paket anländer nästa vecka! Ikväll ska jag på nyårsfir hos Amanda! Hoppas ni får det trevligt och var försiktiga med raketerna!

Born from dark water, daughter of the rain and snow

Mysmorgon med mor. Hon satt framför datorn och rabblade konstiga meningar medan jag lugnade henne och läste igenom hela tidningen. Idag ska vi till stan, jag ska leta efter en fin klänning, en sjukligt efterlängtad ryggsäck och böcker. Ganska fint om jag får säga det själv. Tumblr_lwd2dy1ehl1r1byrmo1_500_large

Tumblr_lwwb5qmocn1qm7g80o1_500_large
Åh finväskan och finklänning.
X_ea05cccc_large

N4ebb37d336bbd_large
wehoo, dåndimpen!
Bilder; weheartit.com

Landscape - Florence + the machine
Blir helt ur gängorna.

På tapeten igen

Några ögonblick från min fabulösa vardag!

När jag gick hem i måndags efter att ha jobbat gris i två timmar. Hela mitt grannskap låg i dvala men höll sakta på att vakna. Kanske den bästa tiden på dygnet.

Ser mjäkig och konstig ut. Synd.

JANE EYRE. Vill läsa men avskyr att boken tar slut för varje sidan jag vänder.

En Ruth. Bästa sällskapet vid läsning.

Gick en sväng i skogen igår, alldeles innan det blev för mörkt för att gå.

Fin polle och fin blomma som jag lyckas hålla vid liv trots att jag ibland kommer på att det var en vecka sen den vattnades...

En sann hjältinna


Jag slås ibland av hur liten och obetydlig jag skulle vara utan henne. Hur mörkret på morgon blir lite lättare att kliva upp till när jag vet att Sophia kommer åka med bussen till skolan. Att en likasinnad som inte skrattar åt mina utsvävningar kommer sitta bredvid mig. Hennes styrka ger sitt uttryck när hon ärligt säger vad hon tycker utan varken rädsla eller spydighet. Man kan fråga vad man vill, hon har ett klokt svar till det mesta. Sophia står för att vara sig själv och låta andra vara det med. Och hon är min kompis. Kan inte förstå det ibland, att jag får ha en sådan vän.

NU ska jag se på film med galenskapen själv, min familj!

I can't live without my life


Såhär munter är man när man nyss sett Svindlande höjder och inser att man måste plugga livet ur sig. Älskar dock Svindlande höjder, men än mindre att plugga. Igår mådde jag inte så bra och fick tråkigt så jag åkte till SPH och kollade på bra filmer! Ha det fint!

Oh, my dear sweet caramel




MAT

Människor

Klappa på kisse








Jag fick makronbok!

Har sådan huvudvärk så nu orkar jag inte ladda upp mer. Ska läsa JE osv.

Man borde inte sova när natten faller på

Jul. Samt den smutsiga sanningen som är jag.

Morgonmys och allt vad det innebär!

Finaste Adam.







Vidare jag och sara. Sådär julknäppa!

Jag klev upp vid fem imorse och åkte och jobbade i två timmar. Stjärnorna på himlen vid den tiden alltså...får rena dåndimpen! Klockan ett ska jag åka med karamellerna hem till Angelica och ha det trevligt med julklappar och sådant. Saknar dem något förskräckligt. Igår hade jag, mamma och pappa Astrid Lindgren-maraton. Så fabulöst! Vi såg Madicken, Emil och en skvätt Pippi. Min idol!


Åh regnscenen i början alltså. Hänga tvätt och vattna blommor. Underbart!

We're cursed, you and I

Kollade på sista avsnittet av Downton abbey igår. Har läst att det kommer en tredje säsong. Tur, för slutet var så inte okej. Vill se meeeer!

37321007_large

Tumblr_lvdg2czwgo1r1tfj8o1_500_large

Tumblr_lv2h5dd6jo1qbjy8co1_r2_500_large

Tumblr_lq3ynmlavi1qb4794o1_500_large
weheartit.com
Älskar Lady Sybil och Branson. Dem är nog bäst. Och Anna och Mr Bates, och Mary och Matthew. Okej, alla då.

På tapeten


Galen och allmänt lycklig

En önskan om att det skulle se ut som så utanför fönstret. Men nu är allt grönt och mitt hjärta är som slitet ur kroppen för det.

MYS

Upp tämligen tidigt och morgonmysa med jansson och de första julklapparna.

Älskar jul så högt. Önskar att alla kunde få en fin jul. Och har kommit fram till att det största nöjet för mig är att ge bort istället för att få. Nu lyssnar jag på Jöback och mamma grejar. Idag är vi hemma på jul, första gången på två år! Ursäkta mina fina gryn bilder. Annars får ni ha det så himla fint!

Kan inte andas


SPH lade upp denna och orsakade nog min död. Hysteri, ren hysteri. Har aldrig älskat film såhär mycket tidigare. När dvärgarna sjunger...då hatar jag att leva i denna värld. Vill. Också. På. Äventyr. Boken var ju i alla fall grym.

Förövrigt blir jag förbannad på min bror och har jullov! Fabulöst!

Jag älskar december

IDAG HAR JAG
x skrivit ett kul brev, och ätit skumtomtar på religionen.
x ätit julmat i skolan och var extra lycklig över julmusten, vindruvorna och det mjuka brödet. Så lycklig så man sa åt mig att andas.
x fikat i tre timmar med finelin och snackat skit. Något heligt över fin-fika.
x fått julklapp från jobbet och blev så glad!! Tänk att man kan vara så glad över sitt jobb!
x varit smått lycklig över att jag får jobba annandagen istället för julafton.
x och imorgon är det jullov. Kanske det finaste lovet av alla. Fast å andra sidan är alla lov fina men det är något extra med jul.

umlX0c
Är löjligt smörig ikväll. Och mitt hår har fått fart och växer så jag blir förvånad. Ska ta det lugnt och läsa JE. Vill inte att december ska ta slut, kan vara den finaste av månader. Ha det så fint!

It's hard to dance with a devil on your back

Tumblr_lvz8vouv2x1qc98kmo1_500_large

Tumblr_lgy9qihmix1qaq97po1_500_large

Tumblr_lv0c1te3rw1qhplcuo1_500_large

Tumblr_lpc2b34fma1qcnhhzo1_500_large
weheartit.com
awsm. Är beroende av gif, stirrar på dem hur länge som helst.

Sitter i skolan, det är SPHs sista dag. Synd om henne. Förövrigt sitter hon och låter som en höna och pratar om senap. Sjukt! SKREV PROV IDAG. Det var hemskt, om hästar och deras ben. Kunde inget. Men skönt att det är över, och längtar ihjäl mig efter jullov. Finaste jul! Ha det bra så länge!

I'm your girl

Är helt slut. Just nu består vardagen av gris och HP med adam och mamma. FINT orkar inte skriva mer.

Tumblr_lolgdgnefl1qcpggho1_500_large

Tumblr_lvj47mkqxs1qfvg9uo1_500_large

Tumblr_lvrdmvbhqg1qgt0vro1_500_large
he he babe.
weheartit.com

SÅ himla åh

Har städat nästan hela morgonen och sånt. Ska plugga, men tänk att egentligen orkar jag inte HIHI! Vill läsa JE eller kolla på massa Disneyfilmer. Har förlorat mig. Kollade på Tarzan och Mulan igår också, så himla fabulöst så jag vet inte vad jag ska göra.

Tumblr_lw43iudtme1r6h4d9o1_500_large

Tumblr_lm5yg6o9vh1qjt7foo1_500_large

30bdc655372f8f52f729733b95e3510b_large

SÅ HIMLA ÅH

Tumblr_llog5dktws1qezwmho1_500_large

Tumblr_lvrhcea6ev1qg35tio1_500_large

weheartit.com
Nu ska jag plugga. Hej hå




Sometimes it's better to be alone.

Har varit själv hela morgonen. Passar på att ha Disneymaraton, dricka kaffe och mysa med katterna och hundarna! Sådana här dagar behövs. Hoppas SPH och hennes familj inte drabbats av kräksjuka. FY!Tumblr_lvusqzm8a31qevwa9o1_500_large

Tumblr_lt85yjobba1qj5jozo1_500_large

Tumblr_luw0l4mzh01qjdujjo1_500_large
Har sett dem, och ringaren i notre dame. Kärlek.



You have bewitched me, body and soul

JOBBIGT är när jag kom till skolan och satt och väntade i 25 minuter sedan pratade med min lärare i 5. Sedan åkte jag hem. Troligtvis ingen skola imorgon heller, och ingen på fredag. Och jag skrev min diktanalys på tre sidor i morse. Nu ska jag kolla på Stolthet och fördom. Igen. Missbrukar film. Big city happy life!

Tumblr_lw4u6egav31qjuopco1_500_large

Tumblr_lvo3vlhxem1qau2nqo1_1280_large

I'm So Free

JOBBIGT är när jag precis ska lämna datorn för att åka till skolan, men då ploppar mobilen och säger att jag ska kolla min mail. Där finns ett meddelande från min engelskalärare om att jag börjar klockan ett.

Firar.
Silversaga_08_large

Tumblr_lw2wr4denz1qdfcgso1_500_large

Tumblr_lw6czjx44m1r7ek51o1_500_large
weheartit.com
Frihet. Drömmer om Finland och vaknar i Sverige. Nästa gång jag är i Finland ska jag ta vara på allt ordentligt.


Florence + the machine - Bedroom Hymns
Weho, blir galen.

I think I'm breaking down again

190432_201291186569206_100000649770114_640330_7913953_n_large
HAHA älskar denna. Helt galet, har smått panik över allt som kommer i min väg. Och det är snö i Finland, älskar Finland högst av länder. No matter what. Ska be ikväll om att SPH är frisk imorgon, livet är bra grådaskigt utan henni.

She's just like the weather, can't hold her together

Har drabbats av något. Det sitter i alla essentiella organ och utsöndrar en spänning. Den kastar mig i taket och tappar mig i golvet. Det sliter mig i stycken och pusslar ihop mig, viskar förlåt. Och jag blir galen. Jag brukar skrika att ge fan i min kropp och låt mig få vara den jag är och slippa vilja vara någon annan.
Eljest sitter jag och lyssnar på Flo och äter julgodis. Förgrymmade december och vara full av så mycket gott. Igår kom Johanna hit, så vi hade alla HP maraton och idag bakade vi traditionsenligt pepparkakor hos Mummo och Ukki. Dör om inte lovet skyndar sig hit nu. Vill ha frihet!

Tumblr_lw1z9wuizf1r67w2xo1_500_large
Är beroende av stjärnor. Brukar prata med dem tills jag inser vad jag håller på med och kallar mig själv för idiot.


Florence + the machine - Only if for a night
Kanske den bästa på hela skivan. Dansa dansa dansa

Jag behöver något nytt för jag går under

JAG HADE SÅ HIMLA KUL IGÅR.
Är trött men ska dricka kaffe och plugga snart. Eller brodera, läsa Jane Eyre, lyssna på musik och städa mitt rum. Kanske klappa lite på Ruth. Köpte en gammal bok igår, August Strindbergs sagor. Den är nästan 100 år gammal. ÅH sånt får det att pirra i hela kroppen på mig.

Aglku5-ceaadpay_large
Flo-lo-love

Ikväll ska jag ha HP-maraton med Janssons. Ha det fint!

With no Eyre

Igår var det Lucia, var så himla nervös men det var kul. Förutom att jag mådde dålig innan och var alldeles blekfis i ansiktet. Förövrigt är mitt hår mörkt och jag gick hem i dyngsura skor idag. Ska till Elin senare och ha kul, ska be om skjuts till bussen...

Igår såg jag den äldre versionen av Jane Eyre igen. Den är så bra. Måste lämna tillbaka den till skolan snart för annars kommer jag missbruka den.

Tumblr_lrw4cehqms1r31j2do1_500_large
WEHO.



Tumblr_lvcuq5vocm1qzisqyo1_500_large



Tumblr_lutgdrhru61qz6f9yo1_500_large
weheartit.com

Jag slet mig ur din skugga.
Den växer omkring mig.
Jag vandrar mina vägar
och hör ditt namn.
Jag valde dagens ljus,
och jag vill ditt mörker.
Jag vill ge syn och liv
för din själ och din famn

Karin Boye Tillägnan 11

Ska färga håret snart, så fort mor pluggat färdigt. Imorgon är det första Luciaframträdandet. Är inte nervös, för jag har nog inte förstått vad det innebär. Annars är allt bra.
Hörs och hörs!




Jag bludar, hon försvann och smärtan med henne

Har haft en otroligt trevlig kväll, utan plugg dock. Men det får helt enkelt vara, tar det senare. Kan inte tillåta mig själv att få panik över plugg längre. Kul idag var att vi gjorde bandage på hästar idag på djursjukvården, fina hästar. Ska inta sängen nu och läsa, weho! SPH är awesome!


Borde inte vara här

Så himla fel. Ska ju egentligen plugga, men sitter här och dricker kaffe och käkar macarons. Fel Amanda fel.


Och man ska vara glad över det man har men satan vad jag vill ha mitt långa hår

Jag är trött på att behöva fråga om jag får andas

Är yr i huvudet. Det här är inte bra, mot min fördel. Önskar jag kunde sluta hosta helt och hållet. Igår var så himla bra, farmor ,farfar, mummo, ukki och Helvimummo var här. Jag fick bland annat alla HP filmer som jag inte hade, och ett gökur som är så snyggt så jag går under, med en ren och ekorrar på. Kommer blir så fint på mitt rum! Nu ska jag få ordning på det yttre sedan kilar jag till skolan!
Tumblr_lt6bhwnxxd1qfcs3ro1_500_large
mm Morrissey.

Du är min renaste tröst

8edsRx
Mysmorgon, väcktes av skönsjungande mor och bror efter en ganska värdelös natt med mensvärk och illamående. Jag värmde riskudden och småsov till Jane Eyre tills jag vaknade till innan två och stängde av. Turligt nog så mår jag bättre nu. Har bläddrat igenom Karin Boye-boken. Den tillhör nog en av mina käraste ägodelar. Haha fint det låter. Bästa Sophia som gav mig den!

Måste färga håret. Och städa rummet. Och plugga. Så många måsten, och nu är jag arton.
Ha det bra!

♥♥♥♥♥


Mys

Innan var jag övertygad om att min kväll skulle bli himla bra. Den blev bättre än så.



Kåmpisar

Champange. Så fabulös var den!

SPH var fin i hatt, hon är grym!

lb2LEW
En ganska grov bild. Riktigt så illa var det inte, bara att min hand är lite skakig, SPH gillar att rulla på bollen och Jennifer, Johanna och Angelica slänger sig i knä på varandra! Och lite champange på det.

TP!

Hahaha, skäms lite. Ful får man vara, men inte dum. Så det så!

Så efter två flaskor champange, TP, skratt, en sväng wii och så vidare så är jag så himla lycklig över kvällen. Fina karameller. Jag fick fina saker också, John Ajvide Lindqvists båda novellsamlingar (så jag kan bli liite mer livrädd), nya översättningen av JANE EYRE, diktsamling av Karin Boye, badkarsset och hembakade macarons (SPH!) SÅ himla glad över allt. Ska dansa lite tror jag. Sedan sova och vakna som artonåring. Kan fortfarande inte fatta.

Jag och jag och alla

Har städat i vardagsrummet hela hela dagen så nu går det vara där inne. Vi kanske ska tända en brasa i kaminen senare. Åh mysigt. Sophia är på väg hit och resten av karamellerna kommer vid fem si så där. Vi ska äta mat och sånt, så himla fint! Imorgon blir jag arton imorgon blir jag arton imorgon blir jag arton. Och mitt hår är lockigt och fint och mamma och adam sitter och spelar spel. Man ska pussla och gapa när man är klar. Dem gapar kabongo, ubonga bonga och allt möjligt. Bara det att man ska skrika ubongo.

Mitt liv är otroligt fint nu. Tror att man måste gå igenom helvetesdagar för att bli såhär lycklig då och då. Hoppas ni får en lika bra kväll som jag!

Såhär mupp såg jag ut för ett år sedan prick nästan. Vill fortfarande ha håret.

Amanda lost herself in space

Tumblr_luekxomnf71qd3mgpo1_500_large

380416_271086072943477_138121046239981_842670_1901043115_n_large

Tumblr_lj6lcsxgpc1qaz2fuo1_500_large
Förlåt jorden, mitt hem. Men jag har alltid velat bli astronaut.

Känns så himla bra nu när helgen är här. Detta är nu officiellt min sista fredag som sjuttonåring. Ska fira den med att baka med mamma, tills imorgon när karamellerna kommer och äter mat och dricker champange, och tills på söndag när jag blir lite halv gammal. Så himla fint. Plus att jag nu suttit i två och en halv timme och skrivit klart min engelska diskussionsuppsats. SÅ HIMLA FINT SA JAG

Älskling det är livet som leker, leker med oss nu igen

OHard_
Weho. Har haft trevligt i skolan med film och sånt. Luciaträning var kul fast min hals är så hemsk. Fick hosta i morse men hoppas det är en kortvarig åkomma. När jag kom hem kollade jag på julkalendern, tycker den verkar mysig! Nu ska jag snart duscha, sen plugga eller läsa JE. Så bäst!

Ha det fint!


RSS 2.0