Kvällsfilosoferar

Freak out. Mummo ringde för en stund sedan och informerade att hon bokat båtbiljetter nu till Finland. 19 juni lämnar jag detta land för mitt andra hem i en vecka. Har svårt att förstå att det verkligen är sant.

8 dagar kvar till studenten.

För övrigt så ser det ut som att alla kattungar fått namn. De jag står bakom är Mufasa och Amandus, sedan fick jag lämna ifrån mig två till min mor och bror. De andra två heter... Thorsten och Lars. Förstår någon hur itusliten jag känner mig? Visserligen gillar jag kattnamn som egentligen inte låter som kattnamn, men liksom, det finns väl gränser? Är rädd att jag måste finna mig i detta missöde.


Det här förstår jag mig inte på. Något som hela världen skulle se. Speciellt sådana som ägnar sig åt att spränga andra i luften och liknande. Som visar att dem bara är en flugskit egentligen.

Vid din bleka skuldra

En myggjävel bet mig nyss på ryggen. Min tragiska tillvaro. Fast egentligen är den inte tragisk, för jag klarade grisprovet. Så skönt! Har haft ganska jobbig ångest inför det länge. Fick veta av SPH att min klass vann över häst och jord (YES) och jag blir så stolt. Mina idioter. Ska försöka att inte bryta ihop på förtid bara för att jag tänker på studenten. Det löser sig.

Myggan högg mig på två ställen.

Nu ska jag slänga mig på sängen, kanske lyssna på radio eller läsa HP. Vem vet. Bara vara lite glad utan mer avancerad tankeverksamhet.

Tumblr_m4n3qcdhvl1qfcghao1_1280_largeTumblr_ltmtbmg4mi1qamjl2o1_500_largeTumblr_m4tidpfuio1qcloroo1_500_large
Saker jag bli glad av. Grisar, glass och människor som totalt stökar till inombords. Klicka på bild, du hamnar hos weheartit.com.


I was a dancer all along

Måste peppa lite.

Studenten om 10 dagar.



Sophia är min mentally retarded bästis. Och hon har fina kaniner. (klicka på bild)



Jag ska troligtvis till Thailand igen senare under året!



Snart är det Juni, en månad närmare September. BALETT

580493_371016016277995_185736178139314_1033276_2042113368_n_large

Jag har pluggat gris, plockat tvätt, ätit glass. Hoppas provet går bra imorgon. Snälla. Har jag sagt att jag gillar gif:s?

9fSTaM
De typ...lever lite mer. Nu ska jag hänga mer tvätt! Hoppas ni är lika pepp som jag!

Offspring 2012




Haha babe! Första krabaten tittade fram klockan sju i morse och sedan följde tre till. Ruth är en fantastisk morsa. Älskade katt.

Nu fryser jag (i maj, hellooo?) så ska göra lite kaffe och läsa lite mer gris. Imorgon är det kursss! Hoppas även att min klass spöar jord och häst imorgon på idrotten, när jag tyvärr inte är med. Det skulle vara...gött.

Ha det bra!

UPDATE EN MINUT SENARE: Så här såg det förresten ut för nästan exakt ett år sedan!




With my innocent hand on my heart


Är som porslin igen. Porcelain, japp. Tränar inför studenten, det är så mycket skrammel hit och dit. Och kråksparkar kan vara bland det finaste men jag är så usel på att skapa mina egna. Sorgligt nog. Vill ju så gärna se ut såhär:
Tumblr_m4kg1s0uz01rn4hkjo1_500_large
Lana Del Rey-kråkisar. Dåndimpen.

Just nu lyssnar jag på Morrissey. Merde. Varför kunde inte jag vara 50+ och bli Mrs Morrissey? Because freedom is wasted on me. See how your rules spoil the game. Lyssna på I've changed my plea to guilty. För att den får mig att känna en konstig slags frihet. Även om han sjunger om att alla har någon förutom han. Men melankoli är en annan slags kärlek, då och då åtminstone.

Varför är min hjärna smörj?

Tumblr_m4ajjr5diz1r2ur06o1_500_large
Bara för att liksom. Kom förresten på såhär i efterhand att han bor i Rom. Vänligen likvidera mig.

Nu ska jag stå ut, kanske plugga lite mer gris. Hoppas ni står ut!

Little talks


Igår åkte jag och min familj till en sjö, där satt jag på en sten och läste om hur man ger sprutor till gris (så jag kanske klarar provet på onsdag) ända till min axel var bränd och glasögonen lämnat fina märken på näsan. Låt det alltid vara så fint.

Idag ska jag till farmor så pappa kan fira henne. Grishelgen gick förresten mycket bra, förutom att jag blev av med min biten-av-sugga-oskuld. Hon blev lite kärring och högg mitt ynkliga ben, men jag förlät henne. Jag stod antagligen i hennes väg.

Och om någon missat så vann Loreen ESC igår. Jag blir väldigt stolt över henne och lite stolt över att vara svensk. Tänkte lyssna på p4:s livesändning och halvsova men vaknade halv ett på natten av att de skrek rakt ut i radion. Underbart härligt! Man vet aldrig när det händer igen, kanske får vi vänta 13 år till.

Hoppas allt är fint med er!

Kärlek och pepparrot


Jag och SPH igår på Kvinnerstadagen, vi spelar ut våran roll som bönder till hundra procent. Musen heter Florence, den jag håller alltså. Vad annars liksom.

Fet Ruth, jag lovar att hålla er uppdaterade.

Fjolårets avkomma, kan inte vara still och skriker efter inget mest hela tiden. Kärlek.

Nu ska jag läsa HP boken i solen, hoppas att det här vädret aldrig går över. Ha det fint i värmen!

Such a little thing makes such a big difference

VARFÖR DET KÄNNS SÅ BRA JUST NU:

<p><span style="font-family: courier new,courier;" mce_style="font-family: courier new,courier;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">*FINLAND<br /> <span style="font-size: x-small;" mce_style="font-size: x-small;">NU UNDRAR NI FÖRSTÅS<br /> VEM TJEJEN PÅ BRYGGAN<br /> ÄR, MEN DET VAR BARA<br /> NÅGON OKÄND TURIST ;s<br /> <br /> <span style="color: #000000;" mce_style="color: #000000;"><span style="font-family: webdings;" mce_style="font-family: webdings;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><span style="background-color: #c0c0c0;" mce_style="background-color: #c0c0c0;"><span style="background-color: #ffffff;" mce_style="background-color: #ffffff;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">Y</span></span></span></span></span></span></span></span></span></p>
x för det är galet fint väder ute om dagarna, sådär så man är alldeles matt i kroppen när man ska sova
x att jag är i Finland om en månad
x mamma gjorde årets första rabarbersaft idag, det smakar kärlek.

x satt och pluggade idag till tonerna av Morrissey. Och så inser jag att det är hans födelsedag idag. Han blir 53 år ung, fina han.
x jag kan knappt köra i en korsning utan att få motorstopp med bilen, och ändå börjar det kännas som om att även jag kommer kunna ta körkort en dag.
Tumblr_lxsol1syji1qcbs7bo1_1280_large
( babe morrissey)
x jag kände bebes röra sig i Ruths mage idag. Denna ångestladdade kärlek börjar bli min följeslagare. Hoppas det blir typ en... (F U C K)

Nu ska jag duscha, sedan läsa Agnes Cecilia. Kram!

Lovely


Sitter och tittar på detta medan jag förgås av värme. VÄRME! Äntligen typ.

I dream too much

Sitter i köket och lyssnar. Önskar. Jag luktar fortfarande gris, även om jag duschat. Ska snart i väg och grilla hos mammas morbror. Imorgon ska jag till grisarna igen, jag måste plugga också. MÅSTE, AMANDA. Point of no return typ. Nu eller aldrig. 20 dagar kvar, till framtiden.

Tumblr_m3veqqa9ql1rpivzmo1_500_large
(alltså jag går sönder vad jag vill till england)


Grisigt haha. Med tärningströjan igen, vad mitt liv går runt.

När skolan är över, hur ska jag överleva? Utan SPH. Måste dö lite inuti.

HOPPAS allt är bäst!

Isn't this just fabolous?




Var till staden idag, köpte studentskor som liknar mina tanssikengät jag hade när jag var liten. Dansskor alltså, fast på finska. Sedan köpte jag HP - The goblet of fire-boken för att jag älskar HP och jag älskar engelska, och baletteknikskor så nu får 11 september gärna stå för dörren snart. Jag ska dansa. Balett. Jag känner mig lite prillig.

Var på SPH:s mors invigningsfest för hennes nya butik, och det var verkligen dåndimpens dåndimp. Köpte hem fina askar och mamma hittade en korg.

Just nu lallar jag omkring i balettskorna, ska snart äta grillat och sedan ska jag ta det lugnt för imorgon ska jag till GRISARNA. My babes.

Hoppas allt är fint!

Det värsta som finns är rubriker

Hej! Jag ska köra bil med mamma till mormor, hoppas vi överlever! Har hunnit med mina grundläggande förnödenheter så här på morgon, broderat och druckit kaffe. Fint. Igår såg jag Let me in och Förortsunger med resten av familjen. Jag gillade båda, men nog mest Förortsungar. För Gustav Skarsgård är med, typ. Men Let me in var bättre än förväntat, och så är ju HITGIRL med! Yeah!

Chloe-moretz-in-let-me-in-2011-movie-image_large
Such a badass.

Nu ska jag kila, ha det bra!

You silent my song

Hej och förlåt. Har försökt överleva de senaste dagarna, kollat på film och sådant. Har efter hundra år sett Black swan. Och igår såg jag Jane Eyre igen. Helt sjukt himla bra båda två.
Tumblr_m389hkxy6r1qbj0joo1_500_largeTumblr_m37yn42pe71qmxbato1_500_largeO-11-new-hi-res-jane-eyre-photos_largeTumblr_ldwset7u9h1qa3z8ro1_500_large
Klicka på bild för källa.

Kollade nyss på den sämsta film jag sett, The wicker man. Se den inte.

Ha det fint!


Call it love or call it murder


Min far är nu 43 år ung. Här är han med läppstift och nappflaska, manligt. Han har faktiskt själv lagt upp den på facebook så därför tog jag mig friheten!

Har dekorerat tårta, diskat, tvättat, dansat och allt sådant. Har snart huvudvärk. Dricker knappt kaffe längre, det är väl för sorgligt. Måste ha te, nu.

Ha det bra!

Stämningen


Åh vad jag är rastlös. Förgås av allt trött och grått. Saknar solen till fördärv och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag får något för händerna. Imorgon fyller i alla fall pappa år och då kommer nog lite folk. Det är alltid fint! Och så ringde Monica igår och sa att jag fick jobba nästa helg. Grisar! Jobbar helgen därpå också, så jag slipper sakna dem.

Jag vette tusan vad jag ska göra idag. Traska omkring i samma spår, samma tankar, samma gråskala. Hoppas vädret bättrar sig. För en månad sedan var jag i Italien...

Ha det fint!

vindar lindrar svindlar hindrar

Idag är det två år sedan jag fick nog av NV, grät sönder min säng inför mina föräldrar (jobbigt) och efter det kunde jag andas igen. Det är bara lite märkvärdigt att tiden gått så fort.

Idag är det fredag och det är helt fantastiskt. Ska nog göra ingenting i helgen, förutom att fira pappa på söndag för han får ett år till på nacken!


Såhär såg jag ut för två år sedan. Baby typ.

Hoppas allt är fredagsfint!

I wish you'd never met me

Hej! Idag har jag klampat runt med min klass på Atleverket i spöregn,bland sopor och med sådana där jobbiga pluggar i öronen så man hörde vad guiden sa. Det var var ganska trevligt, förutom regnet. Nu dricker jag te (imorgon ska jag dricka kaffe igen, yeah!) och har nyss pluggat engelska med Adam. Han är bäst!

Annars står jag ut med livet, räknar ner till studenten, broderar eller läser om vartannat, försöker hålla tankarna från kaffe och slutligen somnar jag i sängen ovanför täcket, kläder på, persienner uppe och P3 på hela natten.

Eller så gör jag fula gif:s. Tragiskt.
d7w9jK

Ruth har rundat till sig under den senaste tiden. Merdeeee. Nu ska jag stilla detta oerhörda begär med mer te! Ha det fint!


Svävande

Fint är:
x
När man får något idiotiskt ryck och pluggar sönder sig. Så imorgon får jag en låång fin sovmorgon bara för det.
x När en katt sitter och småsover med öronen bakåt och ögonen i någon skev vinkel.
x Att min klass aldrig kan komma överens om någonting angående studenten. Kommer sakna dem.
x Att jag ska med mummo och ukki till Finland i juni. (AAAAH!)
x Att jag ska läsa min bok nu, den får aldrig ta slut.

Jag är lite glad, svävande. Man ska ta vara på sådant. Tumblr_m3enheswq71qgujfno1_500_largeTumblr_m3ljvdkldq1rpivzmo1_500_large
Ha det fint


Någon man ser när man blundar


Hej och god morgon. Idag är det 32 dagar till studenten. Man har stenkoll såhär när man mest känner för att kräkas på skolan. Snart ska jag iväg mot bussen, önskar SPH kunde sitta på den också.

Åh har bara konstiga meningar i huvudet just nu. Hoppas allt är fint!

I know you've been hurt


Igår var fint, jag höll hårt i min filt för då kunde man sitta ute hela kvällen och se på stjärnorna. När jag kom hem och tog av mig klänningen flög det konfetti över hela rummet. Sjukt kul kväll.

Idag har jag pluggat lantbruksdjur. Vill sluta skolan nu, så infernaliskt råtråkigt att plugga. Annars så har jag ju gett mig själv en kaffefri vecka och det går bra. Förutom huvudvärken, och förnimmelsen av ångande kaffe. ÅH.

Igår anmälde jag mig till baletten. Dåndimpen och lite ångest på samma gång. Hoppas det blir helt surrealistiskt bra. Nu ska jag fira att landbrukdjuruppgiften är gjort och läsa Before I die. Adjöken!

There are no consequences for someone like you


Igår struntade jag i regnet utanför och småslumrade i sängen med prickiga strumpor.

Sedan läste jag lite i boken. Med blommiga filten från Italien, inte alla som äger en sådan.

Boken heter Before I die och handlar om en cancersjuk sjuttonåring. Och om sakerna hon vill hinna göra innan hon dör. Så himla bra hittills, kan inte lägga den ifrån mig.
mwZMqR
Nu sitter jag med blött hår och ser ut som ett freak. Lider av det ständigt återkommande problemet gällande vad man ska ha på kroppen när man går ut. ÅH.
Hoppas allt är bra!

Ingen dåndimpen idag

x har inte druckit kaffe på ett dygn, huvudvärk är min ständiga kompanjon.
x har varit på bättre humör i mina dagar, är så dryg mot alla. Hatar mig själv då.
x läste ut Pappan och havet igår, fina bok. Har börjat läsa den engelska boken nu, älskar engelska.
x Imorgon ska jag på Prisma med karamellerna, så bäst. Ska dansa sönder dem.
x Usch vad allt blev jobbigt. Dum punktlista och monoton blogg. Inget blir bättre av det, fast när jag tänker efter så blir det inte sämre heller. Vi kollade på undergångsfilm i skolan, det är nog därför varje känsla är så grå.

FÖRLÅT.

I'm so in love with may

Det fina med maj är värmen, träden, bladen, världen. (även om det regnar idag, I don't careee.)
Tumblr_m3g56mvolp1rv9ciio1_500_largeTumblr_m3i6zvqs101rpivzmo1_500_largeTumblr_m3h1p4m9vz1rvn64mo1_500_large
535417_317516198320106_131240576947670_800144_306640227_n_largeTumblr_lsdowebrus1r0n4fyo1_500_large_large
KLICKA FÖR KÄLLA

Allt och inget

Älskade maj. Har svettats runt på stan med SPH, jag hittade en klänning, en engelsk bok, gamla fina tavlor bland annat. Pirr-i-magen-saker. Annars mår min mage dåligt, mår mest illa när jag ser mat. Men nu ska jag inte skriva mer, måste plugga. Och plocka lite tvätt. Och läsa Mumin. Men först plugga!

Tumblr_m10advx4wl1qj767mo1_500_large
Och ja, snart ska jag anmäla mig. hjälp.

The way you carry yourself


Jag vet inte vad jag ska säga om detta. Det är bara så...obeskrivligt. Florence är verkligen inte som alla andra, 4:49 säger det som allra tydligast. Och jag dör lite inombords, hon är så fin. 523856_392870524068788_135403766482133_1260757_376691177_n_largeTumblr_lzi0pcbdth1qzokq1o1_500_largeTumblr_m0vwiztg841rrzvuqo1_500_largeTumblr_m33evanvl51qgvjq0o1_500_largeTumblr_m1ynsswytb1qhplcuo1_500_largeTumblr_lypna9okkr1qbzekdo1_500_large
babe. bilderna är från weheartit.com




Sjung nu alla ekar






Jag har tvätt på linan. Oranget hår som flyger i vinden. En galen katt och en sur bror. Jag har alldeles för svårt för att sätta mig ner och plugga. Jag hade en bra kväll i går som slutade med en cykeltur under stjärnklar förstamajhimmel. Jag har flyttat höns och världens bästa ukki som stod vid hönsens sommarhem och höll upp dörren och skrek NU HÖNORNA ÄR DET SOMMARLOOOV på sådär mysig finlandsvenska. Imorgon är det skola och kortdag. Jag och SPH ska till Myrorna. Jag har vår i blodet.

Hoppas allt är bra!

RSS 2.0