Italia del 2.

Dag 3. Vatikanen + Vatikanmuséet + Palantino+ Colosseum

Det var regnigt denna dag så vi åkte till Vatikanen och tydligen, ovanligt nog, så var påven där och välsignade alla på Petersplatsen. På SPHs födelsedag och allt!Efter minst en timmes köande (med kossor som trängde sig och som SPHs mamma frågade om vad deras fucking problem var) så kom vi in på Vatikanmuséet och slapp undan regnet för ett tag.Efteråt tog vi tunnelbanan till Colosseum och plötsligt sken solen.
Palantino var sjukt vackert, fullt med ruiner from romartiden.
Dag 4. Pyramide + Protestantiska kyrkogården + Santa Maria della VittoriaDet här är den protestantiska kyrkogården, där de som inte är katoliker begravs. Det är en av de vackraste platser jag varit på.
Vi var även in i Cappuccinikryptan där man kunde beskåda hundratals skelett från gamla munkar, sjukt bisarrt och fascinerande. Vi var även in i Peterskyrkan men alla bilderna är sjukt dåliga, jag var nog lite för hänförd av dess storlek. Annars bestod resan av pizza-i-parken (vi åt på samma ställe sju gånger under veckan), mycket tunnelbaneåkande och ömma fötter. Precis som det ska vara. Åk till Rom, för guds skull.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0