I'm just so scared, when all I want is to be strong.

Finaste dagen på länge. Förutom en förmiddag fylld med ellära så var det det bästa sättet att fira 40-dagar-till-Italien på. Jag och SPH bokade kör- och teorilektioner, gick på relaxen där vi satt i egen bubbelpool, bastade, pratade viktiga angelägenheter och var glada i princip. Sedan gick vi och köpte godis för mitt 1 kilos presentkort. Och köpte varsin klänning tills vi ska ut med karamellerna. Inviger nog den redan nästa helg när jag går ut med Elin. Är så tacksam gentemot SPH. Hon är bäst!♡

Ikväll ska jag plocka tvätt, dö i soffan och försöka behålla känslan. De här bilderna är fina, de hjälper känslan att hålla sig kvar.
Tumblr_m036vnhb3f1qmzmbdo1_500_large
Tumblr_m01syr0kqd1qbb4hwo1_500_large
267391_240213779352002_151542451552469_703383_5186649_n_large
KLICKA FÖR KÄLLA

En sak till.
Jag ska börja dansa balett. Skratta. För jag skäms lite, ända in i minsta ben. Men jag hoppas det blir bland det finaste som finns. Har bara vågat berätta för mor min. Vet inte vad jag skäms för, förväntan blandas med rädsla. Men nu vet ni.

Om tigerkatter och välmående

God eftermiddag! Jag anlände nyligen hem från mentakskolan, har druckit kaffe och slängt ihop en tvätt. Tigern ligger 5 decimeter ifrån min kroppshydda och stirrar stint på mig. Läskiga fettklump. Tycker om den så kallade katten så mycket, fast han saknar allt som tyder på minsta vett.

Idag körde jag och min klass rugby-på-lerig-gräsplan. Kan ha varit det mest surrealistiska jag varit med om, med det var kul. Sedan gjorde vi varm oboy och åt pinnbröd. Ganska fint!

Imorgon är det kort dag, efter lunch ska jag och SPH till Linde och besöka körskolan så man kan få bli fri någon gång här i livet, och sedan ska den vänliga människan bjuda mig på relax. Vi ska fira 40-dagars dagen tills Italien! JAHUHI!




Detta var jag i söndags. Jag var typ allmänt välmående då. Det är jag nu med för den delen! Jag har planer.

Mamma pratar om gamla porrfilmer. Rädda mig! Hoppas allt är bra med er!

Favoriter

När uppsatsen är klar förtjänar man att stirra sig vindögd på sina favoritfilmscener!


El tango de Roxanne - Moulin Rouge
Detta är nog min favorit MR-scen. Den pulserar av olycklig kärlek, passion och tango. De dunkla färgerna, korsetterna och den våldsamma dansen träffar mitt i magen.

Jealousy, yes jealousy, will drive you mad.


I Want Candy - Marie Antoinette
Jag kan inte kolla på den här scenen utan att önska att vardagen var lite mer 1700-taligt. Återigen korsetter, klänningar, de mest fantastiska bakverken och champagne!

Could we get some more champagne?


Stolthet och fördom
Scenen när Mr Darcy hjälper Elizabeth upp i vagnen. Jag behöver inte säga så mycket mer.


Jane Eyre
Åh. När jag såg detta på bio ville jag mest inta fosterställning och stanna så. Mer korsetter och ångest, så himla stark scen.

God help me.


We are young



hello darlings




Igår hann jag inte mycket mer än hem från grisarna innan jag, mor, syster och bror åkte tillsammans med Kai till Johanna för att fira hennes 17:de födelsedag. Det var så trevligt, vi åt på grekisk restaurang och stannade där i tre timmar ända tills det var dags att åka hemåt igen. Johanna fick bland annat en vardagslyx-bok som verkade väldigt fin med tips om hemma-spa och hotellfrukost i sitt eget kök.

Idag var det minst sagt händelserikt på jobbet. Fodermaskinen hade stannat när jag trillade in vid sex på morgon. Jag fick fodra ett stall för hand och fick dessutom ta hand om en stackars död gris i samma veva. Men det är sådant man får räkna med. En grisdag är aldrig lik en annan. Och radion i mina hörlurar är min trogna vän. Detta är fin gris-musik!


Gotye - Somebody that i used to know

Fun - We are young

Oförskämt bra! Ska äta nu och försöka skriva den där nedrans uppsatsen som hägrar. Pest.
Hoppas allt är fint!

Du drömmer om något fint, jag ser du småler






Igår var det så fint eftermiddagsljus när jag låg i sängen och hade ont i magen. Jag smygläste Kapitulera... även om jag egentligen läser Svindlande höjder, var bara tvungen. Sedan fick vi besök, men mådde som tur var bättre då. Idag är tigerns kulor inne på sista versen, stackars tjockis! Kramade honom extra igår som tröst i förtid. Han brukar inte gilla att bli kramad men han somnade faktiskt. Han är så fin, tjockistigern. ♡

Ska en sväng på bokrea på eftermiddagen också, och hälsa på SPH som sliter! Imorgon blir det min tur att slita hos grisarna! FINT

Hoppas allt är bra!

Ett par dagar








Igår struntade jag i livet när vädret bestämt sig för att vara grått. Så jag ägnade dagen åt att kolla på hemmafilmer från typ 2003 och äta belgiska sjöfrukter. Filmerna är så överjordiskt fina, speciellt Finland! Första morgonen och jag är cirka 10 år. Jag är så lycklig över att vara där så jag dansar mest runt framför kameran och är allmänt jobbig. Men åh så glad. Det är likadant än idag, kan inte vara still första dagen. Imorse vaknade jag och såg ännu mer tillsammans med paddis (sara).

Förresten så var jag och SPH in på HM en snutt i söndags. Då hade de äntligen fått in mina Lennon-brillor i butik så jag slapp beställa dem. Italien är säkrat!

Måste skriva uppsats. Funderar på att göra det imorgon, det är så infernaliskt vacker väder ute. I helgen ska jag till grisarna! Hoppas allt är fint med er!

These boots are made for walking

Sitter på stolen och försöker hålla mig ovanför ytan. Oh cheerful. Jag är faktiskt glad idag, vaknade relativt tidigt av hundtass mot hallgolvet. Efter frukost gick jag ut och vädret var helt obeskrivligt. Snö och is smalt och fåglarna sjöng. Sjöng, sjöng och sjöng! Kan ni förstå? Det är en fantastisk känsla att mötas av en sådan uppenbarelse efter månader av mörker. Men vad jag hade för händerna var mindre fint, jag rensade vår vackra gård från x antal skithögar. Nu är den ren i alla fall! Sedan spikade jag upp tvättlinan så jag har något att glädjas åt när det blir ännu mildare! Hänga tvätt utomhus är galet fint!

Snart ska jag skutta i duschen och sedan ta mig an tvätten!


Dåndimpen! Så himla himla grymt!

Jorden snurrar och du med den

Igår hade jag sjukt trevligt.



















Världsbäst. Vi åt mat och cheesecake, kollade på konstiga tv-program, spelade Monopol med marsvinsätna sedlar och lyssnade på gamla Hits for Kids godingar. Karamellerna ♥

Har städat mitt rum idag, och skruvat upp en hylla. Jag ringde även och bokade kastreringstid åt tigern. They're going down.

Ska kolla på tv med mor och far ikväll, sedan ska jag nog se klart på Le premier jour du reste de ta vie. Hade nästan glömt hur magnifik den var.
Ha det fint!

Söndag




Jag bankade mer på rummet igår. Tacka vet jag bokmärken, speciellt de som man tyckte var lite småfula när man var yngre. Som den mopsliknande hunden, soldaten och säckpipsmusikanten. De klär sig bättre på väggen än i bokmärksalbumet bland glittriga änglar.


Mitt hår saknar helt fason idag. Därför får det bli en toft (JAG KAN HA TOFS) och snart ska jag dra på mig mors svarta klänning och dra till stor stan och ha trevligt med karamellerna.

Hoppas allt är fint!

eighteenth of february







idag har jag åter funderat över vart felet hos tigern sitter, han på första kattbilden. Han lider av något bestående är jag rädd för. På bilden sover han förvisso, men all övrig tid går till att äta eller riva allt i sin väg. Jag har även tagit ett långt bad och lyssnade på fin musik som Brigitte Bardots Harley Davidson och Moi je joue, samt stirrat ut på de enorma snöflingorna som föll. Fast träden förblir gråa. Längtar tills de svämmar över av grönt.

Ska äta bullar nu, dåndimpen!

La dauphine de france

Såg denna igår, för sjuttiofemtonde gången. Kan se den om och om igen.
Tumblr_llw5iwew6p1qffe9jo1_500_large

2hq6iaa_large

Tumblr_loqe4rrjyh1qiufrgo1_500_large

Tumblr_lvumx3fw4f1r7dq36o1_r2_500_large
weheartit.com

Har lov nu och det känns exeptionellt. Livet är så bra just nu! Ikväll ska jag och familjen göra fin mat och sådant. Hoppas ni har det bra!

Om jag var krossad innan är jag död nu

Tumblr_lytr7d9ypq1qff4v2o1_500_large
jag dör och andas inte mer. Jag är nervös hehe.

Äter kaka och dricker mjölk, det är så löjligt gott. Ska plocka tvätt snart, jag är tvättmissbrukare. Sedan ska jag kolla på Halv åtta med mor!

The gap between thinking and feeling

Äter stekt potatis med rivna morötter och lyssnar på skorrande R och tvättmaskinen. Så fint det kan bli en sextonde februari antar jag. Går på sportlov imorgon, ser fram emot ett lov späckat med plugg men även en träff med karamellerna på söndag.

För varje dag som går kommer Italien närmare. 53 dagar idag.




Fann två bilder att sätta in i de tomma ramerna. Den översta är jag och Sara en midsommarafton med kransar på huvudet. Den nedersta är på mig i Finland. Mitt kära Finland.

Marängen hej!

Nu ska jag lyssna på mer skorr och filosofera ohämmat.

Encore des mots toujours des mots


Världen är vacker idag. Vit och lagom kylig, saknar bara solen.

Började läsa Svindlande höjder igår!

Våffelmys igår med vinbärssylt kan ha varit det bästa den kvällen!
C579L2
Hej!

Nu sitter jag och försöker förgäves övertyga mig om att plugga. Måste. Som vanligt finns det så mycket annat jag kan tänka mig pyssla med idag, men jag har ju trots allt schemalagt PA hela dagen och får därför vara hemma. Måste bara plugga då också.

Idag är det 54 dagar kvar till Italien. Dåndimpen!

Det var väl allt för tillfället. Ha det fint!
Fast får inte glömma....

Edward Sharpe and the Magnetic Zeros - Simplest love
Dödsfin.

You've killed me

Wuthering Heights (2011) :

Wuthering Heights (2011) :

Wuthering Heights (2011) :

Wuthering Heights (2011) :
SPH och jag ska se nya Svindlande höjder, om den nu vill tänkas komma till Ö-bro. Historien är inte direkt uppiggande. Väldigt tragisk egentligen, men samtidigt otroligt vacker.

För övrigt har Stolthet och fördom totalt förstört min dygnsrytm, var vaken alldeles för länge i går kväll och läste ut den. Kan inte förstå att den är slut. Den tillhör nu en av mina favoritböcker, bland Sagan om ringen och Jane Eyre.

Idag var vi till Tingsrätten för att lyssna på en rättegång, men det blev lyckta dörrar redan efter 5 minuter så vår grupp blev istället visade runt på stället och slutligen bjudna på kaffe. Inte så dåligt när jag tänker efter!
Ikväll ska jag titta på Halv åtta hos mig och äta hjärt-våfflor med resten av klanen. Galet fint!
Hoppas ni har det bra! ♥

I'm not asking for a storm

En sådan här medioker eftermiddag när jag mest orkar se på fina bilder. Var så goda.

Tumblr_lzcc9576sr1qef21ko1_500_large


[STOLTHETOCHFÖRDOM!!!]

Tumblr_ly371ch98m1qmls2wo1_500_large


Z221509996_large

 

Tumblr_lxek46rbc91qd2hdto1_500_large

 

First Aid Kit - Emmylou

åh dem dödar mig♥


Innan min dag var riktigt vaken





Eftermiddagsljus genom en skir gardin är vad jag lever på just nu, i väntan på våren. Mitt rum svämmar över av ljus om dagen, min favoritplats just då. Annars försöker jag att inte sträckläsa Stolthet och fördom, den är snart slut och jag blir allt mer förlorad ju mer jag läser. Min grisdag var för övrigt mycket bra, förutom de två bebisarna som var tvungna att dö under dagen. Dör en bit inombords varje gång.

Nu har jag precis fått i mig te och ska nog snart läsa lite, och drivas i fördärv när boken tar slut. Hoppas ni inte lider av liknande problem!

And I'm already missing the summer

Har kommit hem från grisarna och allt är sådär mirakulöst just nu. Minsta lilla obetydliga detalj slår omkull mitt medvetande och får mig att känna att det ändå är fint att finnas till. Igår skrev jag i min bok och bad om att få vakna upp som tioåring igen, men skäms när jag tänker på det idag. Jag vill vara just här, just nu. När mitt eget huvud sviker mig tar jag fram min pärm, har inget specifikt namn på den ännu, där jag skriver allt som är fint. Och så läser jag och allt blir genast så mycket lättare.

Exempel är:
  1. Öppet hav
  2. Äldre människor som skriver med vacker handstil
  3. Filtkramar
  4. Fjärilar, speciellt den första man ser om våren
Butterflies059
5. Smörgåstårta
6. Sena nattpromenader under sommaren
7. Vinden som fläktar i håret när man cyklar i nedförsbacke
8. När man är riktig orolig eller ledsen över något och till slut bara släpper allt och gråter tills man knappt orkar lyfta ögonlocken. Det känns lättare i hjärtat i alla fall.
9. Att mitt hår börjar närma sig långt iställer för kort.


och så vidare.

NU är jag ohälsosamt kaffesugen och bläddrar i Karin Boye-boken. Den kvinnan alltså.


Kalv är mitt enda sällskap för tillfället.

Imorgon återvänder jag till grisarna och sliter lite till. Hoppas allt är bra!

I'd rather have grapes


Jag gör smörgåstårta med vindruvor med mor min inför ikväll. Önskar mig i detta nu lite mer april med ljusa kvällar och Italien. Ett evigt tjat!

IMORGON är det gris som gäller, har saknat mina dårar. Hoppas att inget rör frusit eller något liknande katastrofalt!
Ha det bra!

Amanda för sin hatt



I was born in a cloud




Semlafikat igår! Jag provade mammas brillor, kanske ska anamma glasögon looken. Ser ganska intellektuell ut!
Och igår fick jag med mig min studentmössa hem. Det närmar sig!

Nu ska jag äta spagetti (tränar inför Italien, 60 dagar kvar! Jag och SPH åt kaka och skålade med kaffe i skolan!) Hoppas allt är bra!


Överjordiskt


Kate Bush - Snowflake
Kate+bush+0_large
Den här låten är rent överjordisk. Får mig vilja begrava mig under täcket. Fast av glädje, och vemod. Ungefär.

Mår inte så bra idag, min mage är verkligen inte med i spelet. Men ska äta semla nu och dricka kaffe. Kanske mår lite bättre då! I helgen ska jag få jobba gris och det är så himla fint!
Hoppas allt är bra!

Jag tror vi flyr rakt in i solen



Det går inte en dag utan att jag tänker på Finland. Speciellt sådana här dagar när huvudvärken vägrar släppa och skolan tynger ner hela mig.

Jag tänker mycket på Italien också. Ser fram emot det så galet mycket! Ikväll ska jag försöka plugga, kolla på Halv åtta hos mig med mamma, och läsa Stolthet och fördom. Den fängslar mig och vägrar släppa mig fri igen. Självklart ska jag plocka tvätt också!


Fred Åkerström - Jag ger dig min morgon
Den här låten får mig att tycka svenska är otroligt vackert.

Åter igen gryr dagen vid din bleka skuldra.
Genom frostigt glas syns solen som en huldra.
Ditt hår, det flyter över hela kudden

God kväll!

Mot en skär himmel


God morgon! Världen är vit och rosa och jag har lockigt hår.
Kalven !

Hoppas att syster min får en medicin idag som hjälper mot hennes förskräckliga klåda. Ska till mentalskola nu!
Ha det bra!


I'm so in love with February

Det bästa med februari är att kylan äntligen kom. När man sparkar med foten i snön låter det lite som stjärnljus.

Tumblr_lx5uyzrgcj1r8mlmfo1_500_large
Tumblr_lusd82p4sg1qg89b0o1_500_large
Tumblr_lys1t1inn51qm8b2do1_500_large
Tumblr_lyxffmrtdw1qipu41o1_500_large
Tumblr_lrn6911xi61qci06eo1_500_large
9208_66b3_390_large
Tryck på bild för källa!

SNYGG-MUSIK

Sådan som är tvättäkta tvättmusik.


The Bee Gees - To Love Somebody


Maroon 5 - She Will Be Loved


Nancy Sinatra - These Boots Are Made for Walking

She always belonged to someone else

olJyH_

Vad är det för djup i oss, där allt det gångna finns?
Eller är det bara  ditt  väsen,  din  röst jag minns?
Du var mitt livs fullbordan.  Hur mognade den till slut?
Ett kvävt träd, ett våndans träd, slog äntligen ut.
Karin Boye - Din röst...


Väskorna jag fann på myrorna. GööÖr fina som man säger ibland fast det är så fult egentligen.

Ovanligt vad jag är produktiv. Har diskat, tvättat, städat samt hållt huset varmt och dagen är fortfarande relativt ung. Saknas bara att plugga. Ska göra det, jag lovar. Förresten så får Karin Boye mig att tänka klart. En fantastisk kvinna.

Just nu har jag nyligen dragit igång kaffet, och lyssnar på snygg-musik. Imorgon är det skola!
Ha det bra!



Skuren skalad


Ska äta bakad potatis med Sara. Jag har nyss satt ihop PA. 46 sidor blev det, lite skrämmande.

Orkar inte med sådana här stunder, bottenskraps-stunder. Vill känna i princip allt annat förutom det.

No walls can keep me protected

Igår kom SPH hit och gjorde Sara och mig sällskap! Vi gjorde tacos och kollade på Moulin rouge, vi tillät oss att lida av hjärtesorg ett tag. En av mina favoriter!

Tumblr_lkw1noph4o1qbldl3o1_500_large

Tumblr_lcth9ljpld1qbj0fio1_500_large

Tumblr_lumog69wnb1qacpflo1_500_large
Tryck på bild för källa!


När jag och SPH vaknade åt vi frukost i soffan tillsammans med en katthög bestående av Frasse och Tiger. Vill så gärna vara katt ! Sedan spelade vi kort på mitt golv och lyssnade på finmusik.



Max låg och såg på, eller slumrade när han tröttnade på vårt prat om Italien och fina låtar.

SPH

Får dåndimpen vad mitt hår är rött och grant just nu!

Mina askar. Tablettet, cigarrer och snus. Fint som ...snus!

Och jag lyckades byta till mig den fantastiska champange-tröjan av Sara!

Nu ska jag äta, sedan plocka tvätt och PLUGGA. Bara så jag vet, no turning back.
Hoppas allt är bra!

Your heart is the only place that I call home


För guds skull, dö inte nu. Det räcker med att jag gjorde det.

Åkte till Linde efter skolan och fick ut mitt kära pass. Nu kan Italien allt ta och komma! Har inte gjort så mycket annat märkvärdigt idag, mest simpla saker som att få migrän och behöva blunda i en timme, vandrat till bussen med SPH och diskuterat konsistensen på snön. Fick klart för oss att båda fick MVG i svenska C, litteraturvetenskap och engelska C. Ganska fett! Så skönt att det slutade väl.

Nu ska jag hänga tvätt och sedan försöka komma till ro. Imorgon är det fredag! Ha det bra!

Rosor av rök mot himlen








Jag är such a babe! Det ser lite skabbigt ut utan bilder i ramarna men jag hoppas på ändring inom en snart framtid! Och bilen heter Blanche the Cadillac. Så flott.

Idag var jag och SPH till Myrorna, jag köpte finväskor! Nu har jag färg i håret (RÖTT) som ska sköljas ur senare. Sedan ska jag stjälpa i säng, dödstrött!

RSS 2.0