Wuthering Heights


you broke my heart. you killed me

Kollade på en äldre version av Svindlande höjder igår. Längtar tills denna nya version går att lägga ögonen på.

1 universe

Är så trött. Gjorde farmakologiprov idag efter att ha stressat sönder över det i en vecka. När spänningarna släpper så funkar inget. Har bestämt mig för att bara plugga svenska idag, och kanske läsa min käre bok eller se på en film. Bara släppa det där djävulens påfund för en liten kväll. Som äter upp mig.

Tumblr_lt6a9ebnkn1qi23vmo1_500_large
Ska ut och gå nu, skiter att allt är mörkt och att jag egentligen kan sova nu. Skiter. I. Det. Hoppas stjärnorna syns, de är trevliga.

1 universe 9 planets 204 countries 809 islands 7 seas and I had the privilege to meet you

Min bleka bild på skönhet

Lever inte. Sov sådär lustigt inatt som man gör när man är förkyld, och man vaknar och är övertygad om att man är död. Men min dröm var så kul. Ville inte vakna, men när jag väl gjorde det trodde jag klockan var åtta för jag var så in i bomben trött. Men klockan var halv elva. Sjukligt ovanligt att jag sover så länge. Strong som jag är så pallrade jag mig upp och har tillbringat söndag med att baka lussisar, fika upp några med mor,far, mummo och ukki och sen pluggade jag. Har alltså haft fullt upp med min egna överlevnad. Imorgon är det skola och jag hoppas att jag slipper vakna och tro att jag är död.

OM EN VECKA ÄR JAG ARTON. Miserabelt.

Älskar bilder på fina saker. Fina bilder alltså.♥

Tumblr_lodzvpkkoa1qepi2wo1_500_large
Frihet♥
Tumblr_lv6f4bpus31qej5qzo1_500_large
Fint hår♥
6334906335_1492d45168_z_large
Paris♥
Tumblr_lv4s3chwrm1qk3hj1o1_500_large
Vackra djur♥
Tumblr_lreqqeel0t1qap55ao1_1280_large
Morrissey var sådär lagom kramgo en gång i tiden. Älskar honom.♥

Ska skutta i säng nu, och läsa JANE EYRE. Woho! God natt!

Plusminusnoll

Varför mitt liv är plusminusnoll just nu
x Hela min flock börjar bli sjuk. Hade huvudvärk större delen av dagen igår, och nu har min hals blivit himla arg och hugger ifrån.
x Det blåser ute. Tråkigt när jag vill stå ute och se på himlen.
x Har inte pluggat något idag, får panik.
x Jag hade långt hår för ett år sedan. Ska aldrig klippa det igen.
x Alla julklappar blev klara igår, och jag hittade en fin julklänning. Plus hårfärg, bye aphårfärg!
x Jag fyller snart, och imorgon är det första advent. Älskar jul, älskar.
x Mina kåmpis-karameller ska träffas den tredje, dem är fabulösa!

Som ni ser så väger det jämt. Plusminusnoll.


2010 amanda version. Tönt.


Peter Jöback - Snön föll
Haha fast jag är knappt mindre töntig idag. Jöback. Men jag tycker så himla mycket om vissa låtar.

2012

The Hobbit: En oväntad resa (2012) : Martin Freeman
Står inte ut!

Things, they always die. Just give it time, they always die

IMORGON: Ska jag redovisa, julhandla med SPH, kolla på LOTR med SPH, äta chokladbollar med SPH. SPHSPHSPH! Antar att jag ska vara glad över att det är Fredag också, ska plugga otroligt mycket i helgen. Plus att familjen Jansson anordnat Adventsstädning på lördag. Så jag har ju och göra!

Tumblr_lub6zkcvhq1qzrkblo1_500_large
Fin fika! weheartit.com

Dustin O'Halloran - Opus 36
Blir lite sådär matt, av smärta och lycka.

I'm so in love with insanity

Vlcsnap2011081719h12m41_large

Tumblr_lujzxwcaxo1qln2koo1_500_large

Tumblr_lv576wlm4n1r74cv6o1_500_large

Tumblr_lv5klbecym1qh9s5eo1_500_large

Tumblr_lorq2vpo1w1qhopgeo1_400_large
Mitt liv. Bilder är som alltid från weheartit.com.
Mamma klev precis upp. Så mysigt när hon säger att hon luktar pappa idag igen, hans parfym har fastnat i hennes hår när han kommer hem från jobbet. Jag älskar dem så fruktansvärt fruktansvärt mycket.

Ska åka till skolan, längtar tills jullovet är här, när alla terminens uppgifter är klara. Just nu känns det tungt.

Ha det fint!

Återvänt

Tjenixen. Otroligt, har inte hunnit blogga på tre dagar, och nu gör jag det på rasten. Men jag drunknar i saker att göra. Ska iväg till Linde senare och träna Lucia för andra dagen i rad. Så pinsamt men kul! I helgen är jag ledig, äntligen lite tid. Ska (FÖRSÖKA) använda minsta lediga tid till plugg. Men på fredag ska jag och SPH julhandla sen kolla på LOTR och käka chokladbollar. Tur jag har henne!


Tänkte bara tillägga att jag vill se ut såhär när jag blir äldre. Gå runt och samla fina stenar. Eller som Selma Lagerlöf och vinna Nobelpris.

Ha det så fint!

Vi har en mikroskopisk chans att bli gamla tillsammans

Försökte skriva min engelska text. Satt i en timme och bläddrade i böcker och var äckligt övertygande mot mig själv att det här klarar jag lätt. När timmen var förbi ville jag gråta och kasta allt i väggen. Förbannade. Om två veckor är jag arton. Är fortfarande helt splittrad i frågan. Drömde konstigt i natt men Max sov vid mina fötter, så jag liksom överlevde. Igår såg jag en stackars gris som mådde råtta, och hon var död idag. Gissar på att hon vägde 80 kilo, så jag slet som ett djur om jag säger så, för att få bort stackarn från boxen. Död död, usch så hemsk det är ibland. Nu ska jag äta pepparkaka, orkar inte röra engelskan mer ikväll.




Jag vill. Vara där. Nu. Har inte andats på tre månader. Förjävligt att inte kunna vakna i fina rummet som luktar vind och minnen och kika ut genom fönstret på sjöglimten, gå ner för den knarriga trappan, sitta och dricka kaffe och äta fruktost uppkrupen i en fotölj tills klockan är lite för mycket, gå ner till sjön och borsta tänderna, sitta på bryggan. Åh det är det bästa med mitt liv.

You for me

Your animation
Haha, så ballt det här är! Vill göra sådana hela tiden.

x Gick i skogen igår och önskade att jag bodde där. Sen såg jag stora älgspår och björnklös på träden. Insåg att jag är nog rädd för vilda djur egentligen. Men jag och Max gick i alla fall dit stegen ville och det är så avkopplande.
x Önskar att jag vaknade en morgon och mitt hår var långt och rött. Mitt röda hår jag hade för några år sedan, det var så mycket mer än rött hår. Det var himmelskt!
x Älskar min egna lilla gris. Ruth. Min stjärna, hennes kattkramar är värda guld.
x IMORGON om två veckor, då fyller jag år. Helt ofattbart, har gått i hela mitt liv och väntat på att bli arton, på att bli vuxen (?) och nu är det två små veckor kvar. Ska bli så mysigt. Och läskigt, så klart.

Varje grässtrå har en ängel som böjer sig över det och viskar,"väx, väx!"

6f4jt8
Ungefär såhär mycket vill jag visa mig idag. Älskar hur minutvisaren rör sig. Har ett helt lastbilsflak med grejer att göra, och imorgon jobbar jag. Grisarna brukar i alla fall göra min dag ändå. Fick en katalog från Luleå Universitet (som de flesta antagligen fått?) och engelska och finska kurserna låter helgrymma. Men mamma håller inte med riktigt om Luleå...

Kanske skriver lite imorgon efter gris, om jag lyckas väcka livet i mig. Hej då så länge!

Varför måste man stanna upp och fråga sig vart man är på väg när man inte vill veta?

Jag känner mig konstig nu. Lyssnar på julmusik, puffar i håret (som har en otroligt konstig färg...) och ska åka om en timme till skolan och kolla på film. Fint fint. Det var väldigt skönt med sovmorgon i morse, eftersom jag jobbar i helgen. Har konstaterat att det är 17 dagar kvar tills jag blir arton. Usch, det är läskigt. Är rädd för allt, körkort för jag är usel på att köra, och allt annat. Fantastiskt att vara rädd. Nu vet bloggen att jag lever och pluggar arslet av mig ungefär.


Längtar nästan tillbaka till blondt hår, mycket bättre än det här blålilabrunindigo som är just nu...
ABSUM

Mitt hår ska vara rött som solens ansikte

Vad det är härligt att plugga tills mörkret faller. Verkligen inte. Det finns så mycket annat jag skulle vilja göra, än att bara plugga hela tiden. Jag skulle ge så mycket för att få tid till att gå på promenad medan det fortfarande går att se världen omkring sig, att ha tid att sitta ner och brodera, skriva sida efter sida med PA, få allt ur skallen och bara sitta ner och rita. Massor, men nu har jag i alla fall gjort klart svenskan och halva religionen. Måste läsa engelska också, och hänga tvätt. Önskar jag orkade vara uppe lite längre om kvällarna, och inte släckte klockan åtta. I helgen jobbar jag också. Och det enda som jag kan skriva om är hur miserabelt allt är.

ÖNSKAR ALLT VAR LITE MER SÅHÄR
Tumblr_lupah0ivqw1r4g95ko1_500_large
Tumblr_ltc8g9yx0k1qbiu5fo1_500_large
Tumblr_lueg0v1as51r5imb7o1_500_large
1435956094_6__9is_large
Tumblr_luc0y1pff61qcd09to1_500_large
379853_304262542917187_100000003302295_1349967_519543507_n_large
Artlimited_img51046_large
Måste bara vänta lite. Hela högen kommer från weheartit.com som vanligt.


Soundtrack Pride and Prejudice - Lizzie on top of the world
Så dum är den här låten, den tar slut så fort.
Absum

Blir sjuk i hjärtat (NÄR DET LYSER DÄR)

HEHE fin spyfärgad blogg jag har. Men eftersom den andra bakgrunden sa upp sig så är detta den tillfälliga lösningen. Mamma sjunger jag vill inte dö inatt. Ganska sant. Kommer inte orka plugga, allt är så mörkt. Och orkar inte blogga mer. Ska faktiskt äta pannkakor!
Screen-shot-2011-06-29-at-1-36-35-pm1_large
weheartit.com
Vill ha långt hår nu. Och fläta.

ABSUM

Absum

Känner aldrig igen mig själv längre. Kommer på mig själv med att tänka tankar jag aldrig skulle tänkt för två år sedan. Otroligt konstigt. Just nu är humöret ett enda frågetecken. Känner för hundra saker samtidigt som noll saker. Springa runt i ett slott med en fabulös klänning och öppna åtskilliga dörrar i väntan på något nytt, sitta kring ett enormt bord och prata vardagliheter på latin med en rödhårig präst, eller ligga på slottstaket och skratta med stjärnorna. Är det normalt med såna här tankar? Tror jag drömt allt det där, men fortfarande är det ett verk framställt av min egna hjärna. Får tusen andra scenarion i skallen just nu, kanske skulle skriva ner dem. Kan bli en bok. Nu måste jag skratta, kvällar som dessa är så konstiga och bidrar till en konstig blogg.

Imorgon är det måndag, innebär sovmorgon men jobbig skoldag. Få vara med SPH i alla fall, igår pratade vi spontant engelska med varandra. Det är så kul, ska bli grym på engelska. Och latin, så jag kan förstå den rödhåriga prästen. Men spårar igen. FÖRLÅT

Tumblr_ltfeltmk0n1qiuxzjo1_400_large
Precis.


Kent - På Nära Håll

Jag vaknar intill dig med gråten i halsen
dom skriker och flyr i en mardröm igen
Dom klöser varandra med klolika fingrar
jag håller dig så hårt att du inte får luft

ABSUM!


I feel so numb right now

Gud vad jag är kär i nya Jane Eyre-filmen. Kan dock inte bestämma om jag gillar den eller den jag såg i torsdags bäst. De ligger lite på samma nivå. Hade förövrigt väldigt trevligt idag, men tidiga mopedfärder till SPH, kalvparad med glittrande kalvar, fika och löst (dock nödvändigt) prat med karamellerna, och slutligen bio med SPH. Det var hon och jag och typ 40-åringar som kollade på filmen. Otroligt orginellt. Nu ska jag hjälpa till med mat, och imorgon ska jag till mummo och ukki. Ha det bra!

12861567_gal_large
snygg mia wasikowska

And I shall bleed inwardly

Idag har jag pratat massa engelska, med en australiensk tjej. Det var så himla kul, vill aldrig sluta prata engelska. Är dödstrött efter att ha skrivit PA i två timmar, men ikväll ska vi kanske dricka glögg och äta tacos. Imorgon är det Öppet Hus på kvinnersta och jag och SPH ska greppa en kalv i kalvparaden. Ber om välfärd! Efter det spektaklet ska jag och karamellerna (varenda en av dem!) in till stan och fika. Jag och SPH kommer lukta så himla underbart... Men på kvällen ska i alla fall hon och jag på Jane Eyre. Dör, måste se den. SEN på söndag är jag ledig vilket innebär plugg. Ljuger om jag säger att jag älskar skolan just nu. För det gör jag inte.

October-10-2011-19-13-14-3044437249vvfy0phc_large
Åh fin!
Tumblr_luccj8yq2q1r4pnvto1_500_large
JANE

bilder; weheartit.com

JANE EYRE

Tumblr_ltj6ki5knd1qeqm6vo1_500_large

1316611756175_03_large

Tumblr_lrv8refzyq1qb8ssvo1_500_large






Vill se denna så förskräckligt mycket. Jag och SPH kollade på den gamla versionen på engelskan idag, och nu såg jag att den nya ÄNTLIGEN kommit till örebro. Det var minst sagt på tiden. Jag och SPH sitter nog i biosalongen inom en snar framtid.

Sött


Går runt i pyjamas och sjunger i min största ensamhet. Snart åker jag till skolan och sen kommer jag hem. Precis som vanligt, otroligt spännande!

Och allt rusar som stormar inom det som kallas min själ


weheartit.com
Vill ha rött hår så mycket att jag vill gråta men när jag har rött hår så blir det som förlorat och då gråter jag ändå.

Idag for jag till Linde efter skolan och mötte några tösar som ska vara med i Luciatåget. Det är väldigt spännande faktiskt, samtidigt som jag fortfarande har svårigheter med att förstå. Vad jag egentligen ska göra. SJUNGA
Ska plocka tvätt, och sen ska jag skriva PA, brodera och lyssna på musik. Älskar musik.
Har ändrat språk i mobilen så nu är allt på finska. Låtsas lite, och de flesta frågar samma sak. Varför? Vet inte riktigt svaret.
Vill ha rött hår. Blir ond på Gud. Hej då!

I can't steel you, like you stole me

Sitter och kan inte sluta titta på solnedgången. Den kastar ett så fantastiskt ljus på mina väggar. Synd att jag sitter vid datorn, skulle vara ute nu. Har nyss druckit te och lyssnar på samma låt hela tiden. Sjukt när man fastnar sådär. Måste skriva PA idag, och så vidare. Känner egentligen inte för att beblanda mig med skolan mer ikväll, den stjäl nog med tid av mitt liv ändå. Skulle vilja sitta och lyssna på musik och brodera eller bara läsa för den delen. Filosofera lite, men det får vänta. Annars var dagen bra, solen kikade fram för första gången på väldigt länge vill jag minnas. Och jag hann prata lite med Frida innan hennes buss kom, hon är himla trevlig att prata med!

Förövrigt lider jag av kronisk längtan efter mystiska vrån och stora fönster. Ensamhet och gemenskap i en balanserad dos.

Ta_billy-rood_ben-trovato14_large

Tumblr_lpb7rvcm4c1qa9yjmo1_r1_400_large

Tumblr_lnjyhkenvh1qhp5jpo1_500_large

Tumblr_lpih5qyojz1qm125ho1_500_large

Dream-house-17_large

Tumblr_lsv6r2zpbf1qz6f9yo1_r1_500_large
Man förstår poängen. Helt okej att bo sådär. Bilderna kommer varenda en från weheartit.com.


The Pretty Reckless - You
Låten jag inte kan låta bli att spela för mina öron och mitt arma hjärta. Vet inte ens om jag tycker om bandet egentligen, men låten...

Ha det så bra!

Kanske var det ett moln, i dina ögon blev himlen grå, mina ser i syne för det är väl inte en tår


Åh detta är underbart.

Idag var en så jobbig dag, roligast var samhällskunskapen när vi spårade och skrattade mest. Det är så himla mörkt ute och jag är själv igen. Ska plocka tvätt och sluta vara rädd för mörkret, sen ska jag nog sova. Ha det fint!





I've heard that you'll try anything twice

x Stod knappt ut med mig själv inatt, vaknade mitt i natten och låg sömnlös i två timmar och bara avskydde. Sen vaknade jag klockan fem och åkte till jobbet. Det gjorde mig glad i alla fall.
x På onsdag ska jag tillbaka till Kingsgården och prata lucia. Högre makter, kan inte fatta att jag tackat ja till att vara med i deras luciatåg. Jag? Sjunga?
x Efter att ha kollat på andra avsnittet av Dowton abbey, kan det konstateras att programmet verkligen gör mig galen. Måste se nästa avsnitt
x Tände finljus och filosoferade på mitt rum. Avundas röken, den gör vad fasen den vill.
x Vill gå ut och gå, måste diskutera med mamma om saken.
x Skola imorgon, tack fina sista höstlovet. Jobbade och pluggade bort dig, men det har väl sin tjusning det med antar jag.
x Morrissey är otrolig. Lyssnar på Let me kiss you och blir löjligt knäsvag när jag hör raderna So, close your eyes and think of someone you physically admire. Mysig låt!
Ouw0gm_large


HÄR ÄR LÅTEN

God kväll!

Du är varm när jag är kall

Är trött och sentimental, skulle vilja gå raka vägen till sängs. Men måste plocka och hänga tvätt och skulle vilja skriva på PA nu när det bara rinner på pappret. Orkar inte skriva så mycket mer. Imorgon är det mer jobb som gäller, och slaktbilen kommer. Svett och tårar!
ÄLÄ PELKÄÄ, YHDESSÄ MENNÄÄN

Kommer aldrig på finurliga rubriker

Fredag och jag är slagen. Har varit hos Mummo och Ukki och flyttat höns, fick med mig några fler finska böcker. Fint! Imorgon jobbar jag, gud vad allt flyger i min skalle. Det är så mycket som ska göras och så lite tid. Kollade på Downton Abbey med mamma, det krossar mitt hjärta. Måste se nästa avsnitt!

Vill läsa Mumin! Töntigt, men jag råkar älska Mumin.

My wounded rhymes make silent cries tonight


Så ofattbart tråkigt väder...


Men har tänt finljusen och försöker plugga.


FLO


Glad, ska skriva klart PM i svenska c. Får ser om det blir mer än bara kattskit. På tal om katt, SPH kommer och hämtar Hans Majestät Helm idag. Har klappat och pussat honom ordentligt idag. Kommer saknar så mycket! Nu PM...

Flapper

Tumblr_lsn2ndw7ny1qehxqmo1_500_large

1(673)_large

Tumblr_l5kdxcfj1p1qcryn9o1_500_large

Tumblr_ltqu9qoc2b1qkzwano1_500_large
Flapper girls. 20-tal är vackert.

So dance while you can

Idag har jag kollat på en film med min syster, annars har jag i princip pluggat oavbrutet. Har knäckt koden när det gäller PA. YEEES säger jag, äntligen äntligen. Börjar komma någonstans!

Vaknade imorse och skakade av ilska. Har aldrig vaknat på ett liknande sätt tidigare. Var så förbannad så jag slängde mig efter min paris-bok och skrev ilskna rader. Ilskna, darrande rader, ganska fult när jag kollade senare. I princip skrek på pappret. Blir arg när jag tänker på det nu, men ilska är en skön känsla. Bättre än mycket annat.

Har varit ute på promenad med mor min för att friska upp hjärncellerna, ska försöka ta tag i block och penna en gång till. Eller så drar jag igång musik och dansar lite. Brukar funka när man känner sig lite ensam.

Zum5vo_large
23utpg9_large
Eejjd_large
N1dtoo_large
Minnt3_large

Tumblr_lttz08j4cd1qzectho1_500_large
Såhär såg det bland annat ut inuti skivan. Helt fantastiskt, musiken har jag inte ens hunnit smälta än.

SPECTRUM

Största av kärlek till CDON. Har fått Ceremonials, och den släpps imorgon. Älskar den, även om jag bara har vilat ögonen på den hittills. Och SPH åkte precis, hade himla trevligt med fika, katt-klappning, Water for elephants och Love actually. Och levande ljus. FINA SOPHIA
Dör, finaste Flo.

I'm done with my graceless heart, so tonight I'm gonna cut it out






Åh. Bedårande, älskar den prickiga.


Kaj


Ett ganska organiserat kaos. ÄNTLIGEN kom jag någon vart med PA!


Jag blev glad och såg konstig ut. Det är trevligt med framgång!

Idag kommer SPH hit och klappar på bebes. Någon av dem flyttar hem till henne, så hon ska reka lite innan! Hon påminde mig om att detta är mitt livs sista höstlov. Och det ägnar jag i princip till plugg. Sjukt tragiskt.

CDON har redan postat mitt paket. Grymma dem är!

PS. Råkade, utan att tänka, klicka in på en av de nya Flo-låtarna på youtube, som jag inte hört tidigare. Lysnnade i två sekunder men insåg sen att jag vill vänta tills jag får skivan. Men de där två sekunderna... åh. DS.

RSS 2.0