Där jag hör hemma

Jag sitter i stugan och är förvirrad. Himla fina stugan och lite jobbiga förvirring. Igår var det midsommar och det var fantastiskt fint! Skriver mer när jag kommer hem. Hoppas ni har det bra och regnit i Sverige för annars är det orättvist!

Bild från igår på tjejornA. Som johanna säger. Lite VIP för er sådär.
Piccccen är från syster bacefook.

Ni är fabulösa
Mina strumbyxor vägrade att sitta på det tänkbara stället, myggen åt upp mig, jag förlorade på kubb två gånger irad men vann den tredje på alldeles egen hand, fika och kaffe var felfritt och likaså sällskapet. Finaste karamellerna. Saknar dem redan.

Pilderna är från SPH:s bacefook hehehe.

Avsked

Jag har lagt sista handen vid resväskan nu. Hoppas jag slipper slita mitt hår när jag kommer fram för något jag glömt. Snart kommer SPH hit och tittar på bebes och sen åker vi vidare till J Ståhl och firar hennes artonde födelsedag. Jag är fortfarande glad och sjutton... Hinner nog inte blogga något mer. Jag hoppas ni får det gruvligt bra tills vidare! Tjingepling!


Konstig grimas. Med det duger, nu när jag inte kan se lika flott ut som en ung 20-tals brud. Så himla synd.

It was all for you

Det är nära på ett patetiskt tjatande. Men denna dystra dag har jag mest av tiden tittat på Anne på Grönkulla-klipp. ÅH så jag vill ha hela filmen.


Den här var så fin så den får en plats i psykbunkern. Så fint, Carrots.

Nu ska jag inte ta arslet ur vagnen och inte göra någonting. Jag ska kolla på Stolthet och fördom. Hej !

260304_215981708435550_100000711683484_687595_4767519_n_large

Tumblr_lmpfr6cztm1qivwt0o1_500_large
weheartit.com

I'm a ghost to everyone I know

Denna dagen alltså. Himlen har öppnat sig och vägrar stänga sig igen. Jag lyssnar på Moulin Rouge musik och då blir man så här. Sentimental, eller deprimerad kanske rent ut sagt. Det är grått vart man än vänder blicken. Jag har gjort ett första försök med att packa till finland på morgonen också. Förövrigt har jag inga större betydande upptåg på gång. Tänkte läsa i boken, men den är så fantastiskt bra så jag blir närmast självmordsbenägen när man måste återvända till verkligheten. Jobbigt.Överenskommelser

Eftersom min bok led mot sitt slut igår så hoppade jag självklart på nästa. Åh. Jag. Dör. Har kommit cirka 50 sidor, men avek bara för att skriva om hur fantastiska de 50 sidorna var. Måste gå nu.

Rollen som kyrkråtta

God dag! Det känns som att denna dag går fasligt fort, trots att jag hade mobil på ringning för att kolla på sommarlov. Barnasinnet har jag kvar än i alla fall. Men jag har alldeles nyligen kommit hem från en cykeltur in till samhället tillsammans med syster min för hon skulle besöka en vän. Själv vände jag och trampade hem igen. Motvind fick jag och min hatt flög av i vinden. De mötande bilarna måste ha åtminstånde lett åt mig. Men nu är jag hemma och lyssnar på LOTR och kollar i min ask med fina saker. Det finns mycket trevligt däri, såsom gamla (några år) brev, bilder, tidningsutklipp om spännande saker som paris, NZ, The Hobbit och annat. Jag fann min förmögenhet av euro som kan vara bra att i i Finland, bestående av 1 euro och 2 cent. Redo för Finland! Nej, jag måste finna mig i rollen som kyrkråtta. Högre makter, nu är det The ents are going to war-låten. Den är rent fantastisk.


Jap älskar sepia. Men mitt försök till en 20-tals frisyr är mindre charmig. Jag är sjukligt seriös. Hej då!

A home is built with love and dreams

I nuläget angående mitt spännande liv så sitter jag på sängen och lyssnar på musik som egentligen inte är så bra men som jag tyckte om förr i tiden. Det regnar katter och hundar ute om ni förstår vad jag menar. Så nu sitter jag här, isolerad i min egen stuga med dålig musik. Magnifique. Men jag har under dagen både hunnit med att tvätta kläder, hänga kläderna, läsa ut Hundraåringen... och suttit i skogen på en liten spång/bro över bäcken och filosoferat. Dock konsumerade myggen mig så jag återvände. Jag förgås snart om inte jag får kolla på Anne på Grönkulla och jag är seriös med det. Stackars mig!

Den ursprungliga anledningen till detta inlägg var trots allt fina framtidsplaner. När jag flyttar ska jag bo i ett gammalt fint hus med överväxt trädgård och massa outforskade utrymmen eller ett litet mysigt torp. ÅH så fantastiskt!

Img_5469_large

1259306261b9kp7xs_large

Tumblr_li7i8bukus1qb6f1po1_500_large

Jvmnvr2delo0nkbkujkysnabo1_400_large

Tumblr_lch427ut5y1qcdf52o1_500_large
weheartit.com


Hej hej sommar


Sommarvädret gör sig inte direkt påmind. Det är grått ute. Och idag är jag lika trött som igår, så jag får se om jag sträckläser Hundraåringen... idag igen. Inga fel i så fall, men skulle inte ha något emot att sitta ute och läsa... Och dagen till ära blev det en fisfärsk cambild på mi och mi hår. Det behöver sannerligen klippas. Bara inte mamma får någon galen impuls som sist och klipper av mig allt hår. Det räckte liksom en gång! Ha det fint!

Kattmys


Ruth och Frasse är rena paret. Och Ruths bäbisar växer så jag blir knäpp! Fast på bilderna är hon inte så stor hon heller.

Hur säger man till någon att här tar vägen slut


Jag är drottningen utan krona

Jag kör på nostalgi denna kväll. Både bra och hjärtskärande.

Tchaikovsky - Swan Lake

20090310000756

magic
Bild; weheartit.com

So in love with the wrong world

Det är så fint och ljust ute, trots det faktum att klockan närmar sig tio. Dagen har varit lugn förutom att jag tillbringade större delen av den att slipa på det gamla skrivbordet. Mina händer har sätt bättre dagar. Sedan skjutsade jag på min bror till hans träning. Själv satt jag i gräset och läste Hundraåringen... medans han spelade. Nu på kvällskvisten har jag, sara och adam gjort krabilurer och glott på film. Funderar på att sova snart, mina ögon tåras liksom bara av att jag fokuserar blicken på något. Det är fint med sommarlov.En fin Thailandbild. Och så saknar jag långt hår. Merde.

Seven stones and one white tree

Idag har jag lidit av tristess. Så jag bestämde mig för att dra med mig syster och riva ut i vedboa. Vi baxade ut mitt skrivbord. Det står nu på mitt rum, men det måste verkligen slipas och målas. På eftermiddagen åkte Janssons och firade morbror Kai med tårta och så vidare. Nu sitter jag och har lite ont i magen och ser knappt vilka knappar jag trycker på. Jag tänker på att det inte är långt kvar tills vi far till Finland. Åh, mitt hjärta svämmar av glädje. Jag har längtat så mycket så jag tror inte riktigt att någon förstår. Snart ska jag se om jag orkar göra något mer i kväll. Man vet aldrig.

Jag hittade fina Finland bilder från 2009.
<p><span style="font-family: courier new,courier;" mce_style="font-family: courier new,courier;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">*FINLAND<br /> <span style="font-size: small;" mce_style="font-size: small;">SÖTASÖTATJÄJER<br /> <br /> <span style="color: #000000;" mce_style="color: #000000;"><span style="font-family: webdings;" mce_style="font-family: webdings;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><span style="background-color: #c0c0c0;" mce_style="background-color: #c0c0c0;"><span style="background-color: #ffffff;" mce_style="background-color: #ffffff;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">Y</span></span></span></span></span></span></span></span></span></p>

'<p><span style="font-family: courier new,courier;" mce_style="font-family: courier new,courier;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">*FINLAND<br /> <span style="font-size: small;" mce_style="font-size: small;">SYSTERBROR<br /> <br /> <span style="color: #000000;" mce_style="color: #000000;"><span style="font-family: webdings;" mce_style="font-family: webdings;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><span style="background-color: #c0c0c0;" mce_style="background-color: #c0c0c0;"><span style="background-color: #ffffff;" mce_style="background-color: #ffffff;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">Y</span></span></span></span></span></span></span></span></span></p>

<p><span style="font-family: courier new,courier;" mce_style="font-family: courier new,courier;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">*FINLAND<br /> <span style="font-size: x-small;" mce_style="font-size: x-small;">NU UNDRAR NI FÖRSTÅS<br /> VEM TJEJEN PÅ BRYGGAN<br /> ÄR, MEN DET VAR BARA<br /> NÅGON OKÄND TURIST ;s<br /> <br /> <span style="color: #000000;" mce_style="color: #000000;"><span style="font-family: webdings;" mce_style="font-family: webdings;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><span style="background-color: #c0c0c0;" mce_style="background-color: #c0c0c0;"><span style="background-color: #ffffff;" mce_style="background-color: #ffffff;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">Y</span></span></span></span></span></span></span></span></span></p> '

<p><span style="font-family: courier new,courier;" mce_style="font-family: courier new,courier;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">*FINLAND<br /> <span style="font-size: x-small;" mce_style="font-size: x-small;">&nbsp;&nbsp; SARAJOHANNA<br /> <br /> <span style="color: #000000;" mce_style="color: #000000;"><span style="font-family: webdings;" mce_style="font-family: webdings;"><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><span style="background-color: #c0c0c0;" mce_style="background-color: #c0c0c0;"><span style="background-color: #ffffff;" mce_style="background-color: #ffffff;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">Y</span></span></span></span></span></span></span></span></span></p>

<p><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-family: courier new,courier;" mce_style="font-family: courier new,courier;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">*FINLAND<br /> <span style="font-family: Webdings;" mce_style="font-family: Webdings;"><br /> Y</span></span></span></span></p>


Så här ska sommar se ut


.la douleur exquise

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om.
En mygga bet mig nyligen på ryggen. Ruth kommer och jamar så sött. Hon sitter i mitt knä så att jag kan pussa henne på örat. Min maräng. Det är varmt ute, så jag kan inte för världen komma på varför jag egentligen sitter här. Jag borde sitta ute och läsa Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Men nu är tvättmaskinen färdig så jag ska pallra mig upp i backen och hänga tvätt. Det blir så mycket trevligare att hänga tvätt ute.

Jag och min stora röv


En jätte glad bild från förra sommaren. Jag var hoppig och ute i skogen med fel kläder. Alldeles för en stund sedan så kom det en familj hit och kollade på bebes. Dem tingade en, så nu har lilla T ett framtida hem. Åh det känns så bra! Janssons och jag har ätit stark thaigryta, och fantiserade om att vi var i thailand igen. Första sommarlovskvällen går vidare, snart ska jag inta soffan. Jag och min stora röv tackar för oss.


Not fade away

Jag känner lite för att sitta och prata om små och stora saker. Om universums alla betydliga och obetydliga ting med någon som faktiskt förstår. Alla gör inte det. Idag fick jag sommarlov och just nu känns det som en väldigt stor sak. Igår var årets finaste åskväder. Jag låg i sängen och läste och lyssnade på regnet och åskan. Det hör ju till sommaren också kan jag tycka. Och alldeles nyligen bestämde och jag med min gamle vän Kamilla att vi ska ses på Måndag. Är inte det fint också? Måste vara över ett år sedan vi senast sågs.
Nu lyssnar jag på Florence. Den nya låten är...fantastisk.


The fabric of your flesh, pure as a wedding dress

Min otroliga bloggtorka och inspirationstorka kan bero på att min design var så otroligt dålig. Den nya är inte mycket bättre. Men lite i alla fall. Ska se om jag kan hitta på någon nödlösning åt headern, men i nuläget får det räcka med mitt extraordinära namn i underbar elvish typsnitt-shit.

Idag var jag med AB på agilitytävling i Askersund. Jag agerade hennes högra hand, och det var trevligt! Förövrigt rullar allt på, det är hiskligt varmt, Ruths bebes växer både på längden och på bredden (de har öppnat ögonen!) och jag kom på för några dagar sedan att för ett år sedan så var jag fantastiskt lycklig och jag blev nog en bättre Amanda den dagen. Det bästa är att känslan hänger kvar än. Snart ska jag hänga tvätt och imorgon är det den näst sista dagen i tvåan.


Fina Florence. Det kändes som om det var länge sen hon syntes här. Hon är typ bäst.

Allmän längtan efter Anne på GrönkullaÅh det är sjukt vad jag vill titta på Anne på Grönkulla. Går snart under. Om man bara kunde få vara som henne. Åtminstonde för en dag. Gilbert är anledning nog ungefär.

magnifique.

Den senaste tiden har jag gått lite skymundan och funderat på en pinnstol. Det kan låta märkligt, men jag kände hur brutalt bra en pinnstol skulle gifta sig med mitt gamla skrivbord (som dock än bor ute i boa..) Men de pinnstolar som jag funnit i tidningar har kostat mer än skjortan. Och så igår när fyra femtedelar av familjen jansson åkte till mummo och ukki och kollade på våra, i framtiden, nya höns så bestämde vi oss för att åka till ukkis gamla ladugård för att bara botanisera lite smått i allt det åldriga. Hopp opp och sätt er på att vi snubblade över en pinnstol! AH den var så fin så fin. Mamma sa att det nog gjorde sig bättre på mitt rum än bland vattenkoppar och annat bråte. Nu är den min, min pärla. Och inte nog med det. Jag har länge (återigen) suktat efter en hattask. En äldre, gammal, elegant hattask. Alla jag hittat på typ tradera har sträckt sig långt över min budget i pris. Men idag när vi var på bakluckeloppis råkar paret bredvid oss ha en till salu. 100 kronor kostade den och nu är den också MIN. Materiell kärlek. Vilken lång text.Oförlåtligt dåliga bilder. Det är himla fint väder ute. Jag har en kobratelefon. Nu sticker jag. Au revoir!

Anne of Green Gables


Åhhhehhå.

Dolores Costello

Jag liksom tappar talförmågan en smula. Så vacker är hon.

Om min otroliga konstighet

Jag känner mig lite konstig. APU:n tog slut idag och det känns jobbigt. Toppen av fina människor finns där. Åhå, är alldeles varm i hjärtat. Tur att jag fått sommarjobb där. Nu piper tvättmaskinen, jag lider av en brutal motsägelse att hänga den. Stackars mig. Jag klippte öron idag på grisbebisarna, lite absurt men roande (jag låter sjuk) på något sätt. Det låter lite sadistiskt. Jag måste torka kiss också, kommer jag på nu såhär i stridens hetta. USCH
Förövrigt ser utsikten bra ut, är ledig ända tills på Måndag och sen återstår endast två dagar i skolan. Sen har jag lov, fina lov.

RSS 2.0